Музика

Концерт на възглавници в парка

Станете продуцент на събитието

Концерт на възглавници в парка


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на възглавници в парка

21 юни 2015 г., неделя, 19:00 ч.

Парка на красотата (зад хотел “Хилтън”)

На 21.06.2015 г., най-дългия ден от годината, Концерти на възглавници ще посрещнат първия ден на лятото с едно голямо и различно събитие. Къде, ако не навън, под топлите слънчеви лъчи, седнал на зелената трева, би искал да бъде човек в такъв ден? А още повече, че освен зрител, този път всеки един почитател на класическата музика ще може да стане част от създаването на самия концерт.

За първи път в историята на Концерти на възглавници, публиката ще бъде съпродуцент на събитието, а всеки един съпродуцентски пакет включва подарък – ръчно надписана персонализирана възглавница.

Музикалната програма има всички признаци да остане истински незабравима. В тон с въображаемите музикални пътешествия, с които бе изпълнен изминалия концертен сезон на възглавническите приключения, в Концерт на възглавници в парка са включени най-обичаните от публиката произведния от различни краища на света. Брамс, Дворжак, Григ, Росини, Чайковски, Сарасате... трудно е да бъдат изредени всички майстори на класиката, чиито произведения ще прозвучат на това знаменателно събитие. Финалът обаче не е планиран. Решението е оставено в ръцете на публиката, която ще избере последното произведение на концерта. Право на глас имат всички съпродуценти от нивата “старши” и “меценат”. Повече информация за програмата и съпродуцирането на юнския Концерт на възглавници може да се намери на www.pillows.bg.

„Концерт на възглавници в парка” е проект на Модо България и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2015 г. Осъществява се с подкрепата на МК Инженеринг, Калинел, списание “Артележка”, Детски Дневник, Минерална вода “Ком”, actualno.com, Sofia Live, Българска Национална Телевизия, Българско Национално Радио, Classic FM радио, peika.bg, радио Family, Central Park Hotel.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Водач на специално сформирания за този повод оркестър ще бъде младият и изключително обаятелен диригент Жорж Димитров. Голямата изненада за публиката е участието на немската цигуларка Милена Вилке. Солистката пристига от Мюнхен, за да демонстрира виртуозното си майсторство в изпълнения на музика от Сарасате, Масне и Сен-Санс. Въпреки крехката си възраст от деветнадесет години, тя вече е лауреат на престижни конкурси в Германия, Сърбия и България и е солирала с различни европейски оркестри.


◊ БИЛЕТИ

Този път входът е свободен за всички любители на световните оркестрови шедьоври.

Автор:
Модо България
Публикация:
10.06.2015 г. 13:04
Посетено:
1197
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21618-kontsert-na-vazglavnitsi-v-parka