Музика

Tell me, Ginger Groove! Суинг, акустичен поп и модерна боса нова

Tell me, Ginger Groove! Суинг, акустичен поп и модерна боса нова


◊ СЪБИТИЕТО

"Ginger Groove" ще гостуват музикално в TELL ME BAR на 18 юни, четвъртък.

Суинг, акустичен поп и модерна боса нова ще се съчетаят в изпълнение на китара, контрабас и глас! Към всичко това ще добавим и щипка елегантен френски привкус!

Елате в четвъртък, 18 юни, в Tell Me Bar, за да се насладим заедно на акустичните версии на добре познати песни – на Nouvelle Vague, Caro Emerald, Zaz, Hindi Zahra, Amy Winehouse.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФОРМАЦИЯТА

"Ginger Groove" е акустично трио от китара, контрабас и глас. Боряна Йорданова (вокал), Димитър Благоев (китара) и Влади Михайлов (контрабас) сa обединени от идеята за един нов прочит на поп музиката, суинга и боса новата. Пречупени през индивидуалния светоглед на всеки от музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния „джинджър” звук на групата.

За последните две години "Ginger Groove" си спечелват прозвището „франкофоните на българската музикална сцена“ след поредицата концерти "Музика под небето на Париж", посветени на френската музика от 30-те години на XX век до днес. За себе си тримата музиканти казват, че са пристрастени към джаза, верни на суинга, вдъхновени от боса новата и изкушени от възможността да придават различно, джази звучене на музиката. Така пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на "Ginger Groove".


Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
06.06.2015 г. 14:39
Посетено:
1146
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21586-tell-me-ginger-groove-suing-akustichen-pop-i-moderna-bosa-nova