Музика

Спектакъл на Quarto Quartet и Vaya Dance Studio за Деня на децата

На 31 май в Зала "България" очаквайте "Истории с балет от Франция"

Спектакъл на Quarto Quartet и Vaya Dance Studio за Деня на децата


◊ ПОКАНА

Quarto Quartet и Vaya Dance Studio в “Истории с балет от Франция”

Концерт-спектакъл за Деня на детето

Заповядайте на концерта-спектакъл с приказен сюжет "Истории с балет от Франция", на 31 май (неделя), от 19 часа в зала "България" - проект на Quarto Quartet (Кварто квартет) и Софийска филхармония.

В първата част ще слушате изключително красивите творби на Морис Равел, Габриел Форе, Клод Дебюси и Ерик Сати в изпълнение на  солистите на виртуозните музиканти на Quarto Иван Пенчев (цигулка), Весела Тричкова (арфа), Стефан Врачев (пиано), Димитър Тенчев (виолончело) и Цветелина Белева (флейта). Отново ще може да се насладите на малките балерини от Вая Денс Студио и великолепната хореография на техните ръководители.

Във втората част „Кармен – история с рози“

Музиката е по „Кармен-сюита” от Бизе – Шчедрин, а изпълнителите са Quarto Quartet, приятели и Софийска филхармония. Заедно с музикантите, на сцената ще бъде и актрисата Десислава Касабова. Балерините от Vaya Dance Studio ще пресъздадат чрез красотата на танца, вълшебната атмосфера и ще ви отведат на приключение в страната на приказните истории и фантазии.

Музикалната приказка „Кармен – история с рози” бе представена преди 2 години с изключителен успех. Сюжетът е в стихотворна форма и разказва за благородната сила на приятелството, за красотата на чистата душа, за героизма породен от вярата и надеждата, които побеждават и най-големите ни страхове и изкушения, за вечната борба между доброто и злото. Спектакълът е подходящ за деца над 5 години.


Билетите са на цена 10 лв и се продават на касата на Зала "България" и в мрежата на Ticketplus.bg

 

Автор:
Кварто
Публикация:
18.05.2015 г. 14:41
Посетено:
1576
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21460-spektakal-na-quarto-quartet-i-vaya-dance-studio-za-denya-na-detsata