Музика

„Дивертименто“ - Да си говорим за „Музиката и танците“

Нов интерактивен проект за деца

„Дивертименто“ - Да си говорим за „Музиката и танците“
Младен Тасков (пиано) и Грациела Панайотова (цигулка)


◊ СЪБИТИЕТО

Новo интерактивнo събитие ще бъде представено в столицата на 30 май от 11:00 часа в любимото кино „Влайкова“. „Дивертименто“ е серия програми, съчетаващи разкази за музиката, музикални изпълнения и игри за децата и техните родители.

Проектът отваря пред децата вълшебните врати на музиката, музикалните инструменти, музикалните професии и предоставя на малчуганите възможност да попаднат в света на класиката по един различен и разчупен начин.


◊ УЧАСТНИЦИТЕ

„Дивертименто“ се състои от четирима талантливи и обичащи децата хора на изкуството. Цигулката е поверена на Грациела Панайотова, която с днешна дата работи в състава на Симфоничния оркестър на БНР, а сред успехите й е камерен концерт в зала „Уайл“ в „Карнеги Хол“. В проекта ролята на любимото на всички пиано, се изпълнява от Младен Тасков – активно концертиращ като солист и камерен изпълнител в България, Германия, Италия, Турция, Корея и Аржентина. Вдъхновяващото виолончело на „Дивертименто“ София Радилова е член на състава на Симфоничния оркестър на БНР и има опит в редица други проекти и формации. Водещ в проекта и любимец на малчуганите – Иглика Радилова се грижи за цялостното светоусещане и възприятие на децата към музиката по време на концерта. Тя  има дългогодишен опит в прилагането на специална методология за деца от предучилищна възраст като част от обучителния им процес.
 
 „С радост стартираме този амбициозен проект и ни се иска  да направим класическата музика по-достъпна и желана от малките. Важно е и да накараме техните родители да ги възпитават в тази посока, защото именно тези деца са ще ни водят напред утре. Позитивният и интелектуален музикален подход е от изключително значение за тяхното бъдещо развитие“, сподели София Радилова.


◊ В ПРОГРАМАТА

Програмата „Музиката и танците“ е първата от цикъла, в която ще се демонстрира красотата от звука и историята на инструментите, ще бъдат представени различни класически и съвременни танци и как те се превръщат в музика за слушане. Танцовата програма е изградена върху композиции на Луиджи Бокерини, Йохан Щраус, Йоханес Брамс и др. На най-активно участващите деца ще се предоставят перкусионни инструменти и те ще могат да участват в интерактивния проект.

Организаторите са подготвили и други изненади за всички присъстващи, като основната им цел е да привлекат повече деца към проекта, които нямат ежедневен досег с музиката.

Проектът се осъществява с партньорството на Програма „Култура“ на Столична Община.


Билети можете да закупите онлайн в мрежата на Eventim: http://www.eventim.bg/bg/bileti/da-si-govorim-za-muzikata-i-tancite-sofi-kino-blakova-397541/event.html

За повече информация, посетете Фейсбук страницата ни:
https://www.facebook.com/pages/Дивертименто-Divertimento/354067568115563?fref=ts
или ни пишете на pr@musicavenue.bg


Автор: Music Avenue
17.05.2015 г. 17:05
Посетено: 1294
Етикети: програма за деца, Младен Тасков, проект, музика, Иглика Радилова, София Радилова, Грациела Панайотова, Дивертименто
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21450-divertimento-da-si-govorim-za-muzikata-i-tantsite