Музика

Камерен концерт в Радио Варна

Концерт на Николай Йорданов – флейта и Антон Момчилов – пиано

◊ СЪБИТИЕТО

На 30.04.2006 г., неделя, от 19.00 ч., в Концертното студио на радио Варна - Камерен концерт на Николай Йорданов – флейта и Антон Момчилов – пиано.

Камерните концерти ще бъдат специален акцент в програмата на
Концертното студио на Радио Варна през тази година. За първия от поредицата концерти, който, разбира се, ще бъде с публика и ще се излъчва на живо, сме поканили двама талантливи възпитаници на Музикалното училище във Варна - сега Национално училище по изкуствата “Добри Христов” и на Държавната музикална академия “Панчо Владигеров” в София.

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Флейтистът Николай Йорданов завършва средното си музикално образование в класа на Александър Христов и висшето в класа на проф. Лидия Ошавкова. Той е лауреат на националния конкурс за изпълнители на духови инструменти в Търговище, участва като солист и оркестрант в програмите на много български оркестри, изнася рецитали в чужбина, прави записи за GY Records, Several Records, EMI – Odeon, член на SGAE Испания, преподавател по флейта в НУИ “Добри Христов” и във ВСУ “Черноризец Храбър”.
 
Антон Момчилов завършва класа по пиано на Ели Чорбаджийска в музикалното училище и хорово дирижиране при проф. Стоян Кралев в академията. Ръководи хоровата школа “Добри Христов”, хор “Камчийска лилия”, преподава в НУИ “Добри Христов” и ръководи Хора на учителите във Варна.


◊ В ПРОГРАМАТА

Йохан Крумпхолц – Соната
Allegro
Romanze
Tempo di Minuetto

Гаетано Доницети - Соната
Largo
Allegro

Антонин Дворжак – Славянски танц
Жорж Хю – Фантазия
Марк Моувър Presto из Соната Латино
Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
28.04.2006 г. 15:05
Посетено:
1044
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/2138-kameren-kontsert-v-radio-varna