Музика

Оперетен Концерт на възглавници

С участието на Доротея Доротеева, Александър Мутафчийски и Венета Нейнска

Оперетен Концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Оперетен Концерт на възглавници

10 май 2015 г., неделя, 11:00 и 17:00 ч.
София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11


В месеца на Унгария Концерти на възглавници започват със събитие, посветено на оперетата и любовта като тема на повечето унгарски произведения в този жанр. Музиката на Имре Калман е балсам за душите на изтерзаните виенчани след края на Втората световна война. Въпреки че повечето му творби са написани в австрийската столица, той все пак си остава един от най-видните унгарски композитори. Неговите “Графиня Марица”, “Царицата на чардаша”, “Холандска женица” и “Баядерка” са любими на публиката в цял свят, включително и на българската.

Публиката на възглавници от своя страна ще може да се порадва на огромния талант на Доротея Доротеева и Александър Мутафчийски. Доротея вече се е изявявала на сцената ни в първия концерт за този сезон – оперния, а Александър е сред големите звезди на Музикалния театър в София. Двамата солисти ще извисят гласове във виртуозните оперетни дуети под акомпанимента на пианистката Венета Нейнска. Програмата е една от най-вълнуващите и жизнеутвърждаващи, представяни някога в Концерти на възглавници.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Александър Мутафчийски, баритон

Доротея Доротеева, сопран

Венета Нейнска, пиано


◊ БИЛЕТИТЕ

Можете да закупите вашия семеен билет предварително онлайн с 5 лв. отстъпка или да направите резервация на http://pillows.bg/reservations/ или чрез мейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта.

Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Автор:
Модо България
Публикация:
29.04.2015 г. 12:53