Музика

Васил Петров с концерт на Международния ден на джаза

Бутиков джаз и суинг проект

Васил Петров с концерт на Международния ден на джаза


◊ СЪБИТИЕТО

Пловдив ще бъде домакин за първи път на бутиков концерт на Васил Петров с Ангел Заберски-младши (пиано), по случай Международния ден на джаза. На 30 април (четвъртък) Нощният бар на Новотел Пловдив се превръща в известният джаз клуб Blue Note за честването на празника.

International Jazz Day с Васил Петров и Ангел Заберски-младши е бутиков джаз и суинг проект с пиеси, които ще разкрият богатството на джаза, с характерната си дълбочина и въздействие на живо. Песните ще ни отведат към златната ера на суинга, из улиците на Ню Орлиънс с красотата на импровизациите и свободата на онова време. С неизчерпаема харизма Петров ще изпълни класически джаз теми като “A foggy Day”, “The Shadow of your smile”, “I`ve Got You Under My Skin”, “Strangers in the Night”, “My Way”, “New York, New York”, и много други в талантливия акомпанимент и различна интерпретация на Ангел Заберски-младши.

Освен този празник, на 30 април заедно ще отбележим рождения ден на Васил Петров, който щедро раздава красиви настроения със своя топъл и уютен глас на своя личен празник!


Международния ден на джаза се отбелязва за четвърти път. По инициатива на Хърби Хенкок, този празник се провежда, за да ознаменува приноса на любимата ни музика към разпространяването на идеята за свободата, както и с цел да насърчи междукултурния диалог. Той е под егидата на световната организация за културното наследство ЮНЕСКО, на която музикантът е посланик на добра воля.

Концертът е подготвен специално за двойния повод и ще бъде представен само на този ден, в камерен стил.


30 април, Нощен бар - Новотел Пловдив, 20:30 ч.

За резервации 0879112131
Вход: 15 лв. и 20 лв., за студенти и ученици 10 лв.


Повече информация на официалната страница на Васил Петров: https://www.facebook.com/VassilPetrovOfficial

Автор: Маргарита Тошева
22.04.2015 г. 13:54
Посетено: 1299
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21258-vasil-petrov-s-kontsert-na-mezhdunarodniya-den-na-dzhaza