Музика

Мотив: Артес

Понякога талантливите музиканти имат нужда от подкрепа

Мотив: Артес


◊ СЪБИТИЕТО

Мотив: Артес

22.04.2015, 19:00

Чешки център | Czech Centre

ул. “Г. С. Раковски” №100

Понякога талантливите музиканти имат нужда от подкрепа, за да осъществят мечтите си. Концерти “Мотив” продължават с представянето на трима изключителни български музиканти, изправени пред едно вълнуващо изпитание – участие в международния конкурс за камерна музика “Йоханес Брамс” в Гданск, Полша. Трио “Артес” включва Иво Данаилов (цигулка), Виктор Трайков (виолончело) и пианистката Нона Кринчева

На 22 април 2015 г. от 19:00 те ще изпълнят по-голямата част от конкурсната си програма – клавирни триа от Моцарт, Брамс и приказното произведение “Думки” на чешкия магьосник Антонин Дворжак.

Концертът се организира от Модо България в подкрепа на трио “Артес” с любезното домакинство на Чешкия център в София с адрес ул. “Георги С. Раковски” №100. 

Шато “Асена” ще предложи на гостите по чаша от превъзходното си вино.

Важно: В случай, че имате желание да бъдете сред поддръжниците на трио “Артес”, можете да закупите билет на стойност 50.00 лв., с който си запазвате място на първите два реда в залата. Към него ще получите специален подарък от музикален магазин “Модо”. Поръчайте на tickets@modo.bg или 0894760154.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Иво, Виктор и Нона сформират клавирно трио “Артес” през 2012 година, първоначално само за един проект. Докато работят по него, тримата музиканти разбират, че споделят една и съща страст към камерната музика и започват артистичното си партньорство. Оттогава триото има многобройни концертни изяви, участия в майсторски класове, както и в престижни национални и международни конкурси. Всеки от членовете му има богат опит както като солист-изпълнител, така и като участник в различни камерни формации. Лауреати са на конкурсите по камерна музика “Музиката и земята” – София, 2014 г. – II награда и „Международен конкурс по камерна музика” – Пловдив, 2014 г. – III награда и Специална награда за изпълнение на Шостакович.


Автор:
Модо България
Публикация:
16.04.2015 г. 17:05
Посетено:
985
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21225-motiv-artes