Музика

„Танцувай с нас“ в Държавна опера Стара Загора

Концерт на 18 април, събота, от 11 часа

◊ ПОКАНА

„Танцувай с нас“ е жизнерадостен и свеж, чисто нов-новеничък концерт на Държавна опера Стара Загора, който може да видите на 18 април, събота, от 11 часа. Събота е, а денят ви ще бъде пълен с хубаво настроение, ако изберете да посетите този спектакъл.

Препоръчително е да сте цялото семейство или поне с любим човек заедно. Защото в концерта има от всичко за всекиго - участват малки, големи и още по-големи артисти – танцьори от Детски музикално танцов театър (ДМТТ) „Маргаритки“ към Център за наука и изкуство към Община Стара Загора, още - любимите на публиката Трио „Гранди Тенори“, Трио „Реверанс“ и балетната трупа на Операта.

Музиката, танцът, свободният дух на артиста, копнежът му по красотата, летежът към нея, радостта, веселието, удоволствието от Изкуството - са основните части на тази Магия, която в свободни съставни части забъркват на сцената режисьорът Радост Младенова-Арабаджиева, сценографът Димо Костадинов, художественият ръководител и репетитор на балетната трупа Алида Бонева, лъчезарните момичета от Трио „Реверанс“, сърцатите момчета от Трио „Гранди Тенори“, малките танцьори от „Маргаритки“, колегите им от балета на Операта с корепетитор Деница Петрова.

Танцът и прекрасната музика увличат хората със сърца и страст в себе си, независимо на каква възраст са. Завесата се отваря… от няколко палави мишлета, които притичват из сцената и историята, написана с музика, песни и танци е пред очите ви.

Кан-кан, цигански танци, класически балет на палци, валс, модерен и класически балет на малките изпълнители (Роботи, Еуфория и др.), романси, поп-изпълнения, любими изпълнения от опери и оперети (Трио "Гранди Тенори"), любими танга в изпълнение на Трио „Реверанс“ – всичко, което обича душата, разказано с много настроение и сърце.

Изпълненията на балетната трупа са фрагменти от любими на публиката балетни спектакли с хореография на Боряна Сечанова, Антоанета Алексиева, Алида Бонева. Хореографията на танците на малките „Маргаритки“ е на Радост Младенова-Арабаджиева.


Очакваме ви на концерта „Танцувай с мен“ на 18 април от 11 часа часа в Държавна опера Стара Загора!

 

Автор:
Държавна опера Стара Загора
Публикация:
15.04.2015 г. 13:41
Посетено:
722
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21184-tantsuvay-s-nas-v-darzhavna-opera-stara-zagora