Музика

Бахов Концерт на възглавници

Представяме ви Йохан Себастиан Бах

Бахов Концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Бахов Концерт на възглавници

05 април 2015 г., неделя, 11:00 и 17:00 ч.

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11

Всеизвестен факт е, че Йохан Себастиан Бах е имал 20 деца. Няколко от тях също стават известни композитори, но никой не достига славата на баща си. Смята се, че Йохан Себастиан е написал около 11,000 произведения, но до нас достигат малко над 1000. Те са пример за истинско майсторство в композирането и гениално вдъхновение. Самият композитор е бил изкусен изпълнител на клавесин, орган и цигулка. Писал е произведения за почти всякакви инструменти и на практика няма музикант, който да премине обучението си без да се запознае с творчеството на Бах.

В Бахов Концерт на възглавници ще чуем музиката на великия композитор изпълнена на цигулка и китара. Цигуларят Тодор Николаев пристига специално за концерта от Лондон, където се радва на успешна преподавателска и изпълнителска кариера. Той ще си партнира с китаристката Надежда Митева, с която са сътворили една приказна музикална история за малкия кос.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Тодор Николаев е роден в София. Завършва с отличие Национално Музикално Училище “Л. Пипков” в София и продължава образованието си като стипендиант в престижното Guildhall School of Music and Drama в Лондон, Великобритания. Дипломира се като бакалавър и магистър по музика в класовете по цигулка на проф. Ифра Нийман и проф. Джон Гликман. Лауреат е на награди от международни конкурси по цигулка в Чехия, Румъния и България. Тодор често е солист на камерни и симфонични оркестри и участва в редица музикални фестивали за класическа музика и джаз във Великобритания и България.

През 2000 г. Надежда Митева завършва Национално музикално училище “Любомир Пипков“ със специалност класическа китара в класа на Столина Добрева. Продължава обучението си при проф. Димитър Дойчинов и проф. Панайот Панайотов и през 2011 г. завършва бакалавърска програма в Софийски университет със специалност "музикална педагогика". Надежда е участник в редица майсторски класове и фестивали в България и в чужбина.


◊ БИЛЕТИТЕ

Вече можете да закупите вашия семеен билет предварително онлайн с 5 лв. отстъпка или да направите предварителна резервация на http://pillows.bg/reservations/ или чрез мейл на tickets@modo.bg.



 

Автор:
Модо България
Публикация:
31.03.2015 г. 11:54
Посетено:
1076
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21117-bahov-kontsert-na-vazglavnitsi