Музика

Точка БГ представя новия си албум

Премиерата на "Август" - в столичния Sofia Live Club през април

Точка БГ представя новия си албум


ПРЕМИЕРА НА "АВГУСТ"

22 април 2015 г., Sofia Live Club (НДК)
Начало: 20.00 часа.

Новият албум на Акустичния проект за нови градски песни Точка БГ е със заглавие "Август" и съдържа 15 композиции, сред които са добре известните на техните почитатели "Капки любов", "Борисова градина", "Няма за къде да бързам", както и съвсем нови песни.

В записите участват като гост-музиканти перкусионистът Венко Поромански ("Те", "Фондацията"), контрабасистът Борис Таслев ("Латинопартизани") и младата цигуларка Цветина Панайотова. Тримата ще участват и в премиерата на албума.

"Август" е четвъртият пореден албум на групата, утвърдила се като водеща във възраждащия се в България жанр "изпята поезия" (singer-songwriter), където текстовете на песните се отличават с висок поетичен заряд, а музицирането е напълно акустично. В "Август" са включени песни по текстове както на членовете на състава Пламен Сивов и Тодор Янкулов, така и на Калин Донков, Николай Милчев и Илиана Александрова. 

Работата по албума започва през август 2014; това е и прозаично-поетичната причина групата да избере името на месеца за заглавие на новия си проект. Три акустични китари, четири гласа, контрабас, деликатни перкусии и нежна цигулка - това е звуковата картина, която очаква почитателите на стойностната музика в края на април.


◊ ТОЧКА БГ

Групата е създадена през 2011 г. от Тодор Янкулов, Пламен Сивов, Красимир Първанов и Зорница Попова. Има издадени 3 албума - "Нови градски песни" (2011), "ПредВЕРИЕ" (2011), "Акварел" (2012). През последните години свирят в различни столични клубове, както и в българските културни институти в европейските столици.


Автор: Пламен Сивов
29.03.2015 г. 10:48
Посетено: 919
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/21109-tochka-bg-predstavya-noviya-si-album