Музика

Иво Папазов, Петър Ралчев и норвежката група Farmers Market с концерт в София

6 март, петък, 20.00 ч, club *Mixtape 5*

Иво Папазов, Петър Ралчев и норвежката група Farmers Market с концерт в София


◊ СЪБИТИЕТО

Иво Папазов, Петър Ралчев и норвежката група Farmers Market с концерт в София

Световната легенда Иво Папазов-Ибряма излиза на сцената на софийския club *Mixtape 5* на 6 март, петък, 20.00 ч. Повод е европейското турне на фри-джаз квартета Farmers Market, с което норвежката група ще представи новия си албум – “Slav to the Rhythm ”. Освен легендата на кларинета - Ибряма, гост на вечерта ще бъде и световноизвестният акордеонист Петър Ралчев.

Още с появата на дебютния албум – „Surfin’ USSR”  музикантите от
Farmers Market са отличени с престижната награда „Грами“ на откриващата церемония по връчването им в Норвегия. “Slav to the Rhythm” е вторият албум на квартета, който също получава музикалния приз.

Със силно разпознаваемо си етно-фри-джаз звучене, музикантите от  Farmers Market представят неповторима комбинация между инструменти като акордеон, кавал, гайда, алт саксофон, педъл стийл китара, кларинет, банджо, китара, барабани и бас.

Българската дата е сред първите официално обявени вечери от турнето за 2015 г. – приятна изненада за почитателите на джаз импровизации и уникални преливания между енергични китари и ритмични мелодии – еволюиращи в прогресив рок с елементи от цигански фолклор, кънтри и винтийдж звучене от 70-те. Отличителна характеристика в творчеството на Farmers Market са интегрираните мотиви от традиционната българска фолклорна музика.

Голям принос за това влияние има саксофонистът на бандата - Трифон Трифонов, който заедно с останалите членове на формацията пренася красотата на народната музика в рамките на адаптираните джаз аранжименти на  Farmers Market. Това са Nils-Olav Johansen (китара), Jarle Vespestad (ударни) и Finn Guttormsen (бас).

Събитието се осъществява благодарение на MessechinaMusic и подкрепата на Норвежкото посолство в България.


Билетите за концерта ще бъдат на цена от 10 лв., като предварителната продажба се осъществява в мрежата на Eventim, както и в офлайн касите на компанията.



Автор:
Иван Тенев, Посолство на Норвегия
Публикация:
05.03.2015 г. 14:34
Посетено:
1484
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20957-ivo-papazov-petar-ralchev-i-norvezhkata-grupa-farmers-market-s-kontsert-v-sofiya