Музика

Празничен оперен концерт „Гласове от сцената”

Концерт по случай 55 години НУИ "Проф. Веселин Стоянов" - Русе

Празничен оперен концерт „Гласове от сцената”


◊ СЪБИТИЕТО

Празничен оперен концерт „Гласове от сцената” ще представи Русенската опера на 3 февруари от 19.00 часа в зала Филхармония с участието на бивши възпитаници на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов”.

Концертът се посвещава на 55-я рожден ден на русенското музикално училище, откъдето са тръгнали десетки звездни изпълнители по световните музикални сцени.

Участва оркестърът на Държавна опера Русе под диригентството на Свилен Димитров.

 

◊ В ПРОГРАМАТА

Талантливите млади оперни певици Анелия Видинова, Мария-Луиза Тошева, Пламена Ангелова и Венера Котларова в компанията на утвърдения и обичан баритон Венцеслав Анастасов ще представят интересна и богата програма от избрани арии и дуети от опери на Моцарт, Белини, Доницети, Верди, Делиб, Джордано, Чилеа, Бърнстейн и други.

Оркестърът ще изпълни увертюрите от оперите „Норма” на Белини и „Кандид” на Бърнстейн, както и интермецо из оперите „Палячи” на Леонкавало, „Адриана Лекуврьор” на Чилеа, „Федора” на Джордано.

Венера Котларова ще изпълни ария на Леонора от операта „Фаворитката” и ария на Принцеса Еболи от „Дон Карлос” на Верди, а заедно с Пламена Ангелова ще изпълнят красивия дует на цветята от операта „Лакме” на Делиб и ефектния дует от операта „Кандид” на Бърнстейн. Пламена Ангелова ще изпълни ария на Адела от оперетата „Прилепът” на Щраус и ария на Кунигунде от операта „Кандид” на Бърнстейн. Мария-Луиза Тошева е подготвила ария на Лучия Ди Ламермур от едноименната опера на Доницети и ария на Царицата на нощта от операта „Вълшебната флейта” от Моцарт. Анелия Видинова ще изпълни ария на Неда от „Палячи” на Леонкавало и ария на Чо-чо-сан от „Мадам Бътерфлай” на Пучини. Венцеслав Анастасов ще изпълни ария на Дон Карлос от операта „Силата на съдбата”.


Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
Публикация:
30.01.2015 г. 14:07
Етикети:
Посетено:
1357
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20738-praznichen-operen-kontsert-glasove-ot-stsenata