Музика

Дворжаков Концерт на възглавници

Концерти на възглавници отиват на гости в Чехия

Дворжаков Концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Дворжаков Концерт на възглавници

08 февруари 2015 г., неделя, 11:00 и 17:00 ч.

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11

Встъпваме във февруари с танцова стъпка под музиката на Street квартета – струнният ансамбъл, който за първи път демонстрира майсторството си на един от най-необичайните ни концерти – в импровизирана паркова обстановка. Иво Данаилов, Веселин Димитров, Христо Аролски и Петър Кушлев бяха също така част от нашия оркестър на Андерсеновия концерт и сега отново ще влязат в ролята на разказвачи на музикални приказки – този път произхождащи от Чехия.

Музикантите от квартета ще представят бисери из творчеството на един от най-прочутите чешки композитор – Антонин Дворжак. Самият той цигулар, Дворжак е на близо четиридесет години, когато добива популярност извън Чехия. Това става с публикуването на неговите “Славянски танци” по препоръка на небезизвестния Йоханес Брамс, чиито “Унгарски танци” пък са моделът, който Дворжак ползва, за да напише собственото си произведение.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Street квартет:

Иво Данаилов, цигулка

Веселин Димитров, цигулка

Христо Аролски, виола

Петър Кушлев, виолончело

Квартетът е сформиран през 2010 година. Четиримата музиканти често свирят на улицата, откъдето идва и името Street quartet. Всички те работят и в “Нов симфоничен оркестър”, откъдето всъщност се и познават. Христо и Ивайло са членове на симфоничния оркестър на БНР, Веско – на оркестъра на Музикалния театър, а Пепи на Благоевградска филхармония.

Street quartet има участия в множество проекти – от участия в различни музикални формати, през свирене на улицата, коктейлна и сватбена музика до сериозни класически концерти в София и в провинцията.


◊ БИЛЕТИТЕ

Вече можете да закупите вашия семеен билет предварително онлайн с 5 лв. отстъпка или да направите предварителна резервация на http://pillows.bg/reservations/ или чрез мейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта.

Възрастен – 20 лв.

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.

 

Автор:
Модо България
Публикация:
30.01.2015 г. 10:51