Музика

Фортисимо Фамилия, Максим Ешкенази, Иван Юруков и Богдана Трифонова разказват „Приказка за Малкия принц“

Вторият концерт от новата поредица на Фортисимо Фамилия - 24 януари, 11:30 ч., Зала "България"

◊ СЪБИТИЕТО

“Приказка за Малкия принц” е вторият концерт от новата поредица на Фортисимо Фамилия, в която най-малките слушатели се запознават с живота на композиторите, техните основни произведения и епохата, в която са живели и творили. Този път посетителите на концерта ще се срещнат с най-красивите класически произведения за деца, писани някога. Почитателите ще се запознаят с композиторите Клод Дебюси, Морис Равел и тяхната вълшебна музика.

Всичко това, разбира се, е поднесено увлекателно и специално насочено към децата. Тук на помощ идват най-добрите приятели на Фортисимо Фамилия – актьорите. В “Приказка за Малкия принц” главната женска роля се изпълнява от една от най-обичаните актриси в програмата – Богдана Трифонова. Зрителите я познават от приказките за обой и за симфоничния оркестър.

Главната мъжка роля се пада на познатия ни от много театрални постановки и телевизионни сериали актьор – Иван Юруков. А в програмата на Фортисимо Фамилия той има специално място като режисьор на спектакли, фотограф, оператор и какво ли още не.

Когато обаче двамата актьори се срещат на сцената, нещата стават изключително забавни, защото Богдана Трифонова ще се превърне в хитра пустинна лисица. А Иван Юруков влиза в образа на емблематичния френски писател - Антоан дьо Сент-Екзюпери.

„Наистина е впечатляващо, когато видиш децата да танцуват на класическа музика. А най-хубавото е, че по-голямата част от зрителите идват на всеки следващ концерт.”, сподели броени дни преди концерта Иван Юруков.

Оркестърът на Софийска филхармония ще се дирижира от създателя на Фортисимо Фамилия – диригентът Максим Ешкенази, който ще бъде в България специално за концерта.
 

• 24 януари от 11:30 часа,
Голяма зала на Концертен комплекс „България”

Цена на билета: 7 лв.
Билети на касата на зала „България”, София, ул. „Аксаков” 1


* * *

Програмата на Максим Ешкенази „Фортисимо Фамилия“  се осъществява вече трета година. Възможността децата да слушат различни видове музика подхранва тяхното самоуважение, окуражава креативността, самоувереността и любопитството.

Именно това е основната цел на „Фортисимо Фамилия“, чрез цикъл музикално-образователни семейни концерти, съобразени с най-добрите световни практики, да провокира децата и техните родители да придобият вкус и интерес към класическите инструменти и музика.

В рамките на програмата децата и техните семейства се запознават с музикалните инструменти, образоват се относно ключови понятия от класическата музика и именити композитори, чуват детски музикални съкровища, изпълнени от професионален оркестър. Най-важен е фактът, че всичко е поднесено по достъпен, забавен, иновативен начин, съобразено с етапите на детското развитие.

„Фортисимо Фамилия“ се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Софийска филхармония.
 

 
Автор:
Фортисимо Фамилия
Публикация:
22.01.2015 г. 14:08
Посетено:
1285
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20685-fortisimo-familiya-maksim-eshkenazi-ivan-yurukov-i-bogdana-trifonova-razkazvat-prikazka-za-malkiya-prints