Музика

Концерт на възглавници с Бабар

25 януари 2015 г., неделя, 11:00 и 17:00 ч.

Концерт на възглавници с Бабар


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на възглавници с Бабар

25 януари 2015 г., неделя, 11:00 и 17:00 ч.

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11

Макар и неиздавана в България и съответно непозната на българските деца, историята на слончето Бабар е любима на милиони хора по света. Авторът й, Жан дю Брунхоф, е французин, а бащата на Мечо Пух – А. А. Милн – е виновникът за нейната английска версия. Слончето Бабар преминава през редица премеждия, запознава се с живота в града и отнася знанието при своите приятели, другите слонове. Става крал на слонското кралство и учи децата си на особено ценни мъдрости.

Музиката е създадена от Франсис Пуленк, който я сътворява, за да достави удоволствие на своите племенници. Версията за едно пиано, четири ръце е на Пол Юн Лий и ще бъде изпълнена от дуото Мануела Генова - Ралица Димитрова. Двете млади пианистки имат завиден брой спечелени награди от конкурси за клавирни дуа и ще добавят в програмата си още едно произведение от същия композитор – буйната му Соната за четири ръце.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Мануела Генова, пиано

Ралица Димитрова, пиано

Никола Петров, разказвач

Мануела Генова е родена в гр. Стара Загора, а Ралица Димитрова – в гр. Свищов. След завършване на музикалните училища съответно в София и в Плевен, двете млади пианистки се срещат в класа на проф. Борислава Танева в Национална Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров”. Формират клавирното си дуо и следват изяви из цяла България, както и в Сърбия, Австрия, Израел и Гърция. Вземат участие в престижни музикални форуми като Международен музикален семинар “Doumbia” в Гърция през 2008 и 2009 г. Лауреати са на музикални конкурси, сред които “Класика и съвременност” в Стара Загора, “Надежди, таланти и майстори” в Добрич и Международен конкурс за млади изпълнители “Изкуството на 21-ви век” във Виена.


◊ БИЛЕТИТЕ

Вече можете да закупите вашия семеен билет предварително онлайн с 5 лв. отстъпка или да направите предварителна резервация на http://pillows.bg/reservations/ или чрез мейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта.

Възрастен – 20 лв.

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.

Автор:
Модо България
Публикация:
19.01.2015 г. 12:27
Посетено:
1111
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20665-kontsert-na-vazglavnitsi-s-babar