Музика

Духът на Елвис Пресли оживява в София с хитове и архивни кадри

Elvis Presley 80th Birthday Celebration

 Духът на Елвис Пресли оживява в София с хитове и архивни кадри


◊ СЪБИТИЕТО

Предстои грандиозно Rock’n’Roll парти по случай 80-ия рожден ден на Краля на рокендрола. Вечерта на 8 януари – датата на рождението на Елвис Пресли, ще бъде посветена на необятното му творчество и влияние върху музикалния свят през 50-те и 60-те години до наши дни.

Юбилейното събитие в столичния бар RockIT, което отбелязва 80-годишнината на Краля, ще зарадва феновете с музикална селекция, съставена от най-добрите Rock’n’Roll, Rhythm & Blues, Doo Wop и Rockabilly хитове, както и редки записи от 50-те години до днес. Феновете на Елвис ще се разкършат както на хитовете на Елвис от ранните години в Sun Studio, като “That's All Right Mama”, “Good Rockin' Tonight”, “Blue Moon of Kentucky”, “Milkcow Blues Boogie”, така и на легендарни записи, достигнали мултиплатинен статус (“Heartbreak Hotel”, “Don't Be Cruel”, “Jailhouse Rock” и “Hound Dog”). Това е само малка част от необятното творчество на Краля, който през целия си живот е записал 711 парчета, изнесъл е над 1100 концерта и продължава да бъде най-продавания изпълнител в света 37 години след смъртта си.

По време на вечерта ще се прожектират и филми, в които Елвис влиза в ролята си на актьор, архивни записи от негови концерти и телевизионни изпълнения. Както подобава на един истински рожден ден, няма да липсват подаръци и изненади за гостите.

За цялото това събитие отново обединиха сили пионерите на винтидж събитията в България The Smugglers Collective и порталът за рокендрол култура Rockabilly.bg.

Билети за събитието ще се продават единствено на входа на бар RockIT в самата вечер, а цената им ще е 6 лв.

Elvis Presley 80th Birthday Celebration
08.01.2015
Рок бар RockIT (ул. "Г. Бенковски" 14)
Начало: 20:00 ч.
Вход: 6 лв.


Автор: Организаторите
07.01.2015 г. 16:03
Посетено: 1176
Етикети: годишнина, музика, рок, парти, Елвис Пресли, Elvis Presley 80th Birthday Celebration
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20618-duhat-na-elvis-presli-ozhivyava-v-sofiya-s-hitove-i-arhivni-kadri