Музика

Концерт на възглавници с Дебюси

Януари месец е посветен на Франция

Концерт на възглавници с Дебюси


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на възглавници с Дебюси

11 януари 2015 г., неделя, 11:00 и 17:00 ч.

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11


В първия месец на новата година ще се посветим на френската музика и култура. Сред множеството известни и талантливи френски композитори се откроява личността на Клод Дебюси – може би най-прочутият представител на импресионизма в музиката, който, обаче, никак не е харесвал този термин. За сметка на това, Дебюси е обожавал децата и в частност дъщеря си Ема, за която е написал редица приказни произведения. “Кутията за играчки” ще чуем под пръстите на пианистката Венета Нейнска. Това е балет за пиано, в който се разказва историята на няколко кукли, живеещи в един малък магазин за играчки в Париж.

Освен пианистката, в мултимедийното представление ще участват и обаятелният разказвач Никола Петров, който заедно с брат си Кирил Петров ще покаже и уменията си на разнообразни ударни инструменти. В допълнение към тази чаровна история, ще чуем и прочутата “Малка сюита” за четири ръце, чиято четвърта част също е балетна. Самият Дебюси е участвал в премиерата, а на нашия концерт клавиатурата ще делят специалните ни гости, клавирно дуо Йорданова-Кюркчиев. Тяхната стремглава музикална кариера ги нарежда сред един от най-уважаваните български камерни ансамбли в Германия.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Kлавирно дуо Йорданова-Кюркчиев - http://www.ykpianoduo.com/

Антония Йорданова, пиано

Иван Кюркчиев, пиано

Венета Нейнска, пиано

Никола Петров, разказвач и ударни инструменти

Кирил Петров, ударни инструменти


◊ БИЛЕТИТЕ

Вече можете да закупите вашия семеен билет предварително онлайн с 5 лв. отстъпка или да направите предварителна резервация на http://pillows.bg/reservations/ или чрез мейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта.

Възрастен – 20 лв.

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.


Автор:
Модо България
Публикация:
06.01.2015 г. 11:49