Музика

"Коледна магия" в Музикалния театър

Маестро Станислав Ушев ще гостува на диригентския пулт

"Коледна магия" в Музикалния театър


◊ СЪБИТИЕТО

Националният музикален театър „Стефан Македонски“ ще поздрави своите почитатели с предстоящите Коледни празници с концерт-спектакъла „Коледна магия“. Само на 23 декември 2014 г., вторник, от 19 часа на сцената на театъра ще прозвучат любими и познати коледни песни от цял свят в нови аранжименти.

Празничният концерт ще започне с изпълнението на най-известната част от ораторията на Хендел „Месия“ – „Алилуя“ в изпълнение на хора и оркестъра на Музикалния театър. В програмата ще прозвучат още ариите „Ave Maria“, композирани от Шуберт, Маскани, Качини и Й. С. Бах.

Любими коледни песни ще чуем изпълнение на звездите на Музикалния театър Олга Динова, Добрина Икономова, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Катерина Тупарова, Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Марио Николов, Пеньо Пирозов и Христо Сарафов, както и оркестърът, хорът и балетът на театъра.

Режисьор на спектакъла е Марио Николов, сценографията и костюмите са на Евгения Раева, хореографията – на Антоанета Алексиева и Светлин Ивелинов, хормайстор е Людмил Горчев.

На диригентския пулт ще бъде гост-диригентът Станислав Ушев – директор на Държавна филхармония – Шумен. Маестро Ушев завършва „Оперно-симфонично дирижиране“ в Консерваторията „Римски-Корсаков“ в Санкт Петербург, в класа на проф. Марис Янсонс. Бил е директор на Плевенската филхармония и главен диригент на Оперно-филхармонично дружество – Варна. Носител на награди на Съюза на българските композитори в категория „Изпълнителско майсторство – Диригенти“ и на наградата „Златна муза“ 2003 на Руския културно-информационен център. Бил е гост–диригент в Русия, Италия, Испания, Франция, Турция, Румъния, Гърция, Япония, Южна Корея.

 

Автор:
Таня Симеонова – Национален музикален театър
Публикация:
19.12.2014 г. 16:50
Посетено:
1361
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20587-koledna-magiya-v-muzikalniya-teatar