Музика

Андерсенов Концерт на възглавници

Истински оркестър на Празничния Концерт на възглавници

Андерсенов Концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Андерсенов Концерт на възглавници

28 декември 2014 г. (неделя), 11:00 и 17:30 ч.

Концертна зала в Централен военен клуб, гр. София, бул. "Цар Освободител", 7

Празничният Концерт на възглавници тази година ще събере малки и големи почитатели на Андерсеновите приказки за едно музикално приключение във вълшебния свят на измислените герои. За първи път в България ще прозвучи музиката на руския композитор Борис Чайковски, който е сътворил редица сюити, вдъхновени от магическите истории на Андерсен за принцове, принцеси, омагьосани царе и фантастични животинки.

Концертът се провежда под патронажа на Министъра на отбраната на Република България, г-н Николай Ненчев.

С любезното съдействие на дружество “Борис Чайковски”. www.boris-tchaikovsky.com


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

На сцената ще бъдат посрещнати не един, не пет, не десет инструмента, а един истински малък оркестър, воден от диригента Маестро Жорж Димитров. А за пълното въвличане на всички гости в приказките ще се погрижи разказвачката - музикалната муза Зузи.

Жорж Димитров е гост диригент в Българска национална опера и балет, София и Държавен музикален и балетен център, София. Той притежава магистърска степен по оперно-симфонично дирижиране и магистърска степен по хорово дирижиране. За развитието му са били от значение майсторските класове с Урош Лайовиц, Росен Миланов и Мирослав Попсавов.


◊ БИЛЕТИТЕ

За разлика от повечето Концерти на възглавници този път горещо се препоръчва предварителното закупуване на билети, което може да се осъществи на http://www.pillows.bg. Това ще ускори процеса на влизане в залата и също така осигурява отстъпка от цената на билета. Разбира се, традиционните резервации са все така възможни. Както обикновено, Работилница на възглавници ще предхожда и двата концерта един час по-рано и е напълно безплатна за публиката.

Цени на билети:

Възрастен – 20 лв.

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.

Автор:
Модо България
Публикация:
19.12.2014 г. 11:50