Музика

Концерт "One Ballad Night Symphony" в Пловдив

С участието на Петър Салчев, Мирослава Кацарова и симфоничния оркестър на Държавна oпера Пловдив

Концерт "One Ballad Night Symphony" в Пловдив


◊ ПОКАНА

Пловдивска опера кани на баладична вечер с Петър Салчев, Мирослава Кацарова и чаша вино

 В навечерието на най-красивия празник - Рождество Христово, пловдивчани ще могат да се насладят на едно красиво и мечтателно музикално събитие – "One Ballad Night Symphony". Концертът на джаз певеца Петър Салчев и симфоничния оркестър на Държавна oпера Пловдив е на 16 декември от 19 часа в Дом на културата "Борис Христов".  Диригент Константин Добройков, а специален гост е Мирослава Кацарова.

Eдни от най-красивите баладични теми, останали в историята на музиката, написани от класиците на съвременната популярна и джазова музика, звучат в концерта "One Ballad Night Symphony" .

Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си. Така най-синтезирано може да се обобщи посланието му. Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. Музиката в концерта е на ръба на жанра – част от пиесите са джазови, има и теми от други жанрове. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми  като My funny Valentine,  How deep is the ocean,  Slow hot wind,  Amapola.

За повече джазово настроение зрителите ще бъдат посрещнати с чаша вино – комплимент от Винарско имение „Драгомир”.

За първи път родителите могат да дойдат с децата си на концерта, вместо да се притесняват на кого да ги оставят да ги гледа. Пловдивска опера въвежда интерактивни музикални занимания за деца „В дома на Госпожа Опера”. В уютна зала в Дом на културата малчуганите ще се запознават с музикални инструменти, ще слушат изпълнения на талантливи връстници и ще гледат музикални филми в компанията на Госпожа Опера и аниматори, докато техните родители посещават концерт или опера в Голяма зала.


Билети за "One Ballad Night Symphony" се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в мрежата на eventim.bg.


Автор: Държавна опера Пловдив
15.12.2014 г. 13:59
Посетено: 1073
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20561-kontsert-one-ballad-night-symphony-v-plovdiv