Музика

Празничен концерт на Държавна опера Русе

В програмата: произведения от Бизе, Пучини, Масне, Сарасате, Брамс, Равел, Маскани, Лехар, Калман и др.

Празничен концерт на Държавна опера Русе


◊ ПОКАНА ЗА КОНЦЕРТ

Избрана музика на Европа ще прозвучи в зала Опера на 12 декември, от 19 часа под диригентството на Найден Тодоров. Маестрото е подбрал истински музикални шедьоври в унисон с предпразничното настроение, което е все по-осезаемо.

Оркестърът на Държавна опера Русе ще поднесе на почитателите на класическата музика любимите на всички популярни увертюри от операта „Кармен” от Бизе и от оперетата „Царицата на чардаша” от Калман, интермецото от операта „Селска чест” на Маскани, Фарандола от „Арлезианката” на Бизе, „Болеро” на Равел, „Танц със саби” на Хачатурян, „Славянски танц” на Дворжак, Брамс – „Унгарски танци”, „Хоро стакато” на Динику-Владигеров, Валс №2 на Шостакович...

Специален гост на концерта е младата талантлива цигуларка Божидара Кузманова, която ще потопи публиката в магията на „Цигански напеви” от Сарасате и на „Размишления” на Масне. В концерта участват още и двама от великолепните солисти на Държавна опера Русе - колоратурното сопрано Диана Василева и тенорът Николай Моцов. Те ще внесат допълнителен бляскав колорит в програмата на концерта с изпълненията си на арията на Арабела от оперетата „Прилепът” на Щраус и на ария на Су-Чонг от оперетата „Страната на усмивките” от Лехар.

Красиви мелодии, шепа виенска атмосфера и предпразнично изобилие от усмивки, осигурени от брилянтните музиканти на оркестъра на Държавна опера Русе под виртуозната палка на Маестро Найден Тодоров. Една предпразнична увертюра към коледните и новогодишни празници, композирана от Държавна опера Русе!

 


Автор: Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
11.12.2014 г. 16:24
Посетено: 971
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20539-praznichen-kontsert-na-darzhavna-opera-ruse