Музика

Джаз Коледата е възможна в Стара Загора

Коледен концерт в Държавна опера Стара Загора - 11 декември, 19:00 ч.

Джаз Коледата е възможна в Стара Загора


◊ ПОКАНА

Старозагорският Военен биг бенд отново ще събере едни от най-добрите ни джаз солисти на Коледен концерт в Държавна опера Стара Загора.

В станалия традиционен декемврийски музикален празник в навечерието на Рождество Христово на една сцена ще се представят звездната Милица Гладнишка, ученичката в класа на Стефка Оникян по поп и джаз пеене, и новата любимка на българската публика - Михаела Филева, вокалът, излязъл от същия клас - Цветомир Цанков и виртуозният тромпет на Венцислав Благоев.

В концерта участват и солисти на Държавна опера Стара Загора. На диригентския пулт ще застане кап. Цветомир Василев.

Вечерта обещава да бъде специална с изпълненията на класическите джаз теми като All Of Me, Orange Colored Sky, Birdland и Pennsylvania 6-5000, по-съвременните I Just Found Out About Love и It's Oh So Quiet и още, и още... Програмата се изпълнява за първи път пред старозагорска публика.

Концертът е на 11 декември, от 19:00 часа. Билетите, които също са на специална празнична цена от 6 и 8 лв, се продават на касата на Държавна опера - Стара Загора.

Джаз Коледата стана възможна благодарение на приятелската подкрепа на Община Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана бригада, Държавна опера - Стара Загора, „Контур Глобал Марица Изток 3“ АД и Очна клиника „Трошев“.

Заповядайте!


Военен биг бенд и Държавна опера Стара Загора


Автор:
Публикация:
09.12.2014 г. 20:45
Посетено:
1269
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20520-dzhaz-koledata-e-vazmozhna-v-stara-zagora