Музика

Фортисимо Фамилия разказва „Рицарска история”

С участието на: Деян Донков, Илиана Коджабашева, Ангел Ковачев, Михаела Филева, Максим Ешкенази и музикантите от Софийска филхармония

Фортисимо Фамилия разказва „Рицарска история”


◊ СЪБИТИЕТО

Фортисимо Фамилия разказва „Рицарска история”

Музиката и словото се събират на 29 ноември (събота) от 19:00 ч на сцената на зала „България”, за да ни срещнат със знаменития идалго Дон Кихот (Деян Донков), верния му оръженосец Санчо Панса (Ангел Ковачев). Разбира се и с любимата на Рицаря на печалния образ Дулсинея дел Тобосо (Михаела Филева), както и със съпругата на Санчо – Тереса Панса (Илиана Коджабашева).

Под палката на Максим Ешкенази оркестърът на Софийската филхармония ще представи третия концерт от поредицата на Фортисимо Фамилия за младежката публика. След успеха на „Love story” и „Пълнолуние” екипът на Фортисимо Фамилия отново предизвиква тийнейджърите. Максим Ешкенази заедно с водещи български актьори и талантливи музиканти ще поведат младите хора на пътешествие в света на музиката.
На сцената поезията и класическата музика ще си подадат ръка, за да трогнат, развълнуват, разсмеят и пленят публиката с историята за храбрия идалго, който е готов да умре в името на един по-справедлив свят.

Музика от различни стилове и епохи ще допълва, оцветява, подчертава безсмъртните слова на Мигел де Сервантес. Увлекателната история на испанския писател отново оживява, но този път по нов и предизвикателен начин, който представя безсмъртното произведение интерактивно, далеч от училищната риторика. А как Максим Ешкенази смесва безсмъртните шедьоври на Николай Римски-Корсаков, Мануел де Файя, Рахманинов с музикалните композиции на Ангел Ковачев и най-новата песен на Михаела Филева, ще разберем на 29 ноември в 19:00 часа в зала България.


***
ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България".


РИЦАРСКА ИСТОРИЯ
29.11.2014, 19:00 ч., Зала „България“
С участието на: Деян Донков, Илиана Коджабашева, Ангел Ковачев, Михаела Филева, Максим Ешкенази и музикантите от Софийска филхармония

Сценарист: Александър Чобанов



Автор:
Фортисимо Фамилия
Публикация:
27.11.2014 г. 11:54
Посетено:
1542
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20406-fortisimo-familiya-razkazva-ritsarska-istoriya