Музика

Концерт на акустична китара в Плевен

Празник на клуб "Живи струни"

◊ СЪБИТИЕТО

Музикалният афиш в Плевен е богат на запомнящи се събития. Но и тук, както навсякъде, са редки и недостатъчни преживяванията за любителите на акустичната китара. На 08.04.2006 г. от 15 ч. ХГ “Дарение Светлин Русев” отвори вратите си за тях. Любомир Анов, създател на клуб “Живи струни” (1995 г.), представи своите ученици. Пред пристрастната публика свириха деца и юноши на различна възраст – от малката Мария, до Александър, вече студент. Прозвучаха класически творби и евъргрийни - парчета на Бах, Гомес, Карлос Сантана, Родригес, “Beatles”, ”Scorpions”, “Deep Purple”, Пако де Лусия и др.; както и авторски произведения на Любомир Анов.


◊ ПОВЕЧЕ

Китарните дуети, триата, и особено вокалните изпълнения нажежиха страстите на публиката, притихнала сред картините в галерията. Гост на школата по китара бе група “Тримистик” (интересното си звучене младежката банда дължи много на виолончелото), която поздрави публиката с три свои изпълнения.

Двучасовият концерт се превърна в истински празник за докоснатите от магията на живите струни. Те си тръгнаха от художествената галерия – гостоприемен храм на изкуството – с щастливо препълнени със сола и акорди души и с пожеланието, отправено им от музикалния педагог и композитор – да бъдат автори, а не свидетели на собствения си живот.

Автор:
Ценка Пенева
Публикация:
08.04.2006 г. 19:56
Етикети:
Посетено:
1082
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/2033-kontsert-na-akustichna-kitara-v-pleven