Музика

Фортисимо Фамилия със специалното издание на „Приказки за флейта“ за Нощ на театрите

С участието на: Цветелина Белева (солист), Мария Силвестър (актриса), Любомир Денев-младши (диригент)

Фортисимо Фамилия със специалното издание на „Приказки за флейта“ за Нощ на театрите


◊ СЪБИТИЕТО

Специално за второто издание на европейската инициатива Нощ на театрите Фортисимо Фамилия ще разкаже „Приказки за флейта”. Какво се случва когато едно непослушно момче срещне злата вещица и когато най-нежният духов инструмент влезе в приказката и омагьоса всеки, който го чуе?

Солистката Цветелина Белева ще ни поведе в това приключение, ще ни очарова с изпълненията на някои от най-любимите произведения, писани за флейта. Ще чуем „Бадинери” на Йохан Себастиан Бах, “Танц на пастирите” от „Лешникотрошачката” на Чайковски, “Смяна на караула“ из „Кармен сюита” № 2 на Жорж Бизе, както и специално написана за концерта сюита от филмова музика. Носител на редица международни награди, виртуозната Цветелина ще изпълни и една от най-трудните и емблематични пиеси за флейта – “Волиера” из Карнавал на животните от Сен-Санс, от която ще излетят десетки усмихнати птички. Оркестърът на Софийската филхармония  под вещото ръководство на Любомир Денев-младши ще партнира на Цветелина в тази музикална феерия.

На сцената и домакин на „Приказки за флейта“ ще бъде ексцентричната Мария Силвестър. Забавната водеща ще разсмива до сълзи, ще разказва най-необикновените истории и ще отвежда публиката на пътешествие в света на въображението.

„Включваме се за първи път в Нощ на театрите, защото Нощ на театрите пред-полага и случва вълшебни съдържания, точно такива каквито са нашите не-обичайни „приказки”. Приказки, които разказваме в-и-през класическата музика. Приказки, които се случват тук-и-сега и не се повтарят, защото са уникални, но се развиват чрез-и-от децата, които влизат в друг свят и опознават красотата на класическата музика“ – сподели Светлина Терзиева, Директор на Фортисимо Фамилия.

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България".

***

15 ноември (събота), 11:00, 12:30, 16:00
16 ноември (неделя), 11:00
Камерна зала на Концертен комплекс „България”

С участието на: Цветелина Белева (солист), Мария Силвестър (актриса), Любомир Денев-младши (диригент)

Сценарист: Ростислава Генчева


Автор:
Фортисимо Фамилия
Публикация:
13.11.2014 г. 15:56
Етикети:
Мария СилвестърФортисимо Фамилия
Любомир Денев-младши
Цветелина Белева
приказки за Флейта
Посетено:
1366
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20277-fortisimo-familiya-sas-spetsialnoto-izdanie-na-prikazki-za-fleyta-za-nosht-na-teatrite