Музика

Примата Донка Шишманова ще открие концерта "Viva La Diva"

Второто издание на концерт-спектакъла "Viva La Diva" ще се състои на 15 ноември 2014 година от 19 часа

Примата Донка Шишманова ще открие концерта  "Viva La Diva"


◊ СЪБИТИЕТО

Голямата звезда на българската оперета Донка Шишманова за втори път през тази година ще зарадва своите почитатели с появата си на сцената на Националния музикален театър. Тя ще открие второто издание на концерт-спектакъла "Viva La Diva", който ще се състои на 15 ноември 2014 година от 19 часа, с една от емблематичните арии за нея – ария на Елена от оперетата „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах. В терцета от „Цигански барон“ на Йохан Щраус към нея ще се присъединят звездите Катерина Тупарова и Христо Сарафов. А на финала на концерта ще чуем три прими от различни поколения Донка Шишманова, Светлана Иванова и Валентина Корчакова в чардаша от „Царицата на чардаша“ от Имре Калман.

В концерта на Дивите участват Калина Ангелова, Зорница Дамянова, Олга Динова, Добрина Икономова, Людмила Козарева, Еделина Кънева, Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски и Пеньо Пирозов, както и оркестърът, хорът и балетът на Националния музикален театър.

На сцената ще прозвучат любими арии и дуети от оперите „Кармен“ от Бизе, „Лакме“ от Делиб, „Вълшебната флейта“ от Моцарт, „Русалка“ от Дворжак и по-малко популярната у нас „Ла Валли“ от Алфредо Каталани, от мюзикълите „Уестсайдска история“ на Е. Л. Уебър и „Котки“ на Л. Бърнстейн, и от оперетите „Орфей в ада“ и „Хубавата Елена“ на Офенбах, „Цигански барон“ от Й. Щраус, „Царицата на чардаша“, „Теменужката от Монмартър“, „Баядерка“ и „Херцогинята от Чикаго“ от Калман, „Джудита“ и „Паганини“ от Лехар, “Великата неизвестна“ от Супе, „Бал в Савоя“ от Абрахам, “Птицепродавецът“ от Целер и „Кандид“ от Л. Бърнстейн.

Режисьор на спектакъла е Марио Николов, на диригентския пулт – Юли Дамянов, сценографията е на Евгения Раева, а хореографията на Антоанета Алексиева и Светлин Ивелинов.

 
Автор:
Таня Симеонова – Национален музикален театър
Публикация:
13.11.2014 г. 13:53
Посетено:
1221
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20273-primata-donka-shishmanova-shte-otkrie-kontserta-viva-la-diva