Музика

Испански Концерт на възглавници

С участието на брас квинтет в състав: Ян Дунев, Константинос Гиавурис, Михаил Михайлов, Явор Костов, Георги Илиев

Испански Концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Испански Концерт на възглавници

15 и 16 ноември 2014 г. (неделя), 11:00 ч.

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11

Контрастите не са нещо необичайно в програмите на Концерти на възглавници. След тихия, нежен и деликатен звук на клавесина, идва ред на гръмкия брас квинтет.

През месец ноември се пренасяме в Испания, чиито горещи ритми и богати тембри ще омаят малки и големи на първия концерт за месеца. Тромпетистите Ян Дунев и Костас Гиавурис, заедно с Мишо Михайлов (валдхорна), Явор Костов (тромбон) и Георги Илиев (туба) са подготвили една зареждаща програма с испанска музика.

Сред испанските композитори, ще бъдат представени и двама французи – Жорж Бизе и Емануел Шабрие. И двамата вдъхновени от испанската култура, Бизе пише една от най-известните музикални приказки за Севиля – операта “Кармен”, а Шабрие остава в историята с неговата рапсодия “Испания”. Земята на тореадорите, коридата, фламенкото и паелята ще е във фокуса на цялата ни програма, включително традиционните Работилница и Музикален урок на възглавници.

 

◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Ян Дунев, тромпет

Константинос Гиавурис, тромпет

Михаил Михайлов, валдхорна

Явор Костов, тромбон

Георги Илиев, туба

 

◊ БИЛЕТИТЕ

Вече можете да закупите вашият семеен билет предварително онлайн с 5 лв. отстъпка или да направите предварителна резервация на http://pillows.bg/reservations/ или чрез мейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта.

Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.

Автор:
Модо България
Публикация:
07.11.2014 г. 11:49