Музика

Максим Ешкенази, Геро и Станимир Гъмов разказват "Приказка за Моцарт и Малкия Ото"

Фортисимо Фамилия стартира новия цикъл музикално-образователни концерти, посветени на великите композитори

Максим Ешкенази, Геро и Станимир Гъмов разказват "Приказка за Моцарт и Малкия Ото"


◊ ПОКАНА ЗА КОНЦЕРТ

Обичате ли Моцарт? Предполага се ясен и недвусмислен отговор.
Ясните и недвусмислени неща са обаче често съмнителни.
Моцарт е някак над въпросите, над харесването и дори изглежда над обичта.
Моцарт ни разкрива какви сме и заедно с това ни утешава, че сме такива.
Рикардо Мути каза в едно интервю: „Моцарт е доказателството, че Бог съществува”.



С „Приказка за Моцарт и Малкия Ото” Фортисимо Фамилия стартира новия цикъл музикално-образователни концерти, посветени на великите композитори. Новата серия от концерти, които ще срещнат децата и техните родители с известни композитори и любими музикални шедьоври, ще направи своя дебют на 1 ноември в зала „България” в 11:30 ч.

Първата музикална среща ще бъде с Волфганг Амадеус Моцарт, а  Ото ще разкрие неподозирани тайни и интересни факти от творчеството на гениалния композитор. Герасим Георгиев-Геро и Станимир Гъмов ще са домакини на музикалното приключение, което ще се случи под виртуозното „ръководство” на световноизвестния диригент Максим Ешкенази. 

В концерта са включени някои от най-популярните творби на Моцарт, както и музикални пиеси, създадени специално за деца – „Малка нощна музика”, Концерт за пиано №21, Симфония №40, Концерт за обой, Концерт за валдхорна №2, увертюра из операта "Вълшебната флейта" и из операта "Отвличане от сарая", Серенада за духови инструменти.

***

Близо 30 концерта са включени в програмата на третия сезон на ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ. В продължение на 8 месеца малките почитатели на класическата музика ще имат вълнуващи срещи с музикалните инструменти и ще станат свидетели на изпълни с любов, съревнования и неочаквани обрати рицарски истории.

Музикално-образователните концерти представят по достъпен начин класическата музика. ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ постепенното разширява и задълбочава  познанията за музикалните инструменти, най-известните композитори и теоретичните основи на музиката. Програмата с всяка следваща година става все по-мащабна и стига до нова публика. През последните две години инициативата успя да запознае над 16 000 деца с музикалните инструменти от състава на симфоничния оркестър, както и да ги срещне със знакови музикални произведения. 

ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация "Америка за България" и Софийска Филхармония.


Билетите за концертите са на цена 6 лв. и се продават на касата на зала „България“, ул. „Аксаков“ No1 и онлайн на www.ticketplus.bg, телефон за резервации: 02 987 76 56, работно време на касата: 09:00-20:00 ч. (всеки ден)


Автор:
Фортисимо Фамилия
Публикация:
30.10.2014 г. 16:22
Етикети:
МоцартФортисимо ФамилияСтанимир ГъмовГерасим Георгиев-ГероМаксим Ешкенази
музикално-образователна програма
Приказка за Моцарт и Малкия Ото
Посетено:
1735
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/20152-maksim-eshkenazi-gero-i-stanimir-gamov-razkazvat-prikazka-za-motsart-i-malkiya-oto