Музика

Оперен Концерт на възглавници

Отлетете към Италия с Концерт на възглавници

Оперен Концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Оперен Концерт на възглавници

12 октомври 2014 г. (неделя), 11:00 и 17:00 ч.

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11

Оперен Концерт на възглавници ще постави официалното начало на новия пети концертен сезон на Концерти на възглавници. Вълнуващите музикални приключения са задължителни в нашата програма, но този път ще добавим и въображаеми пътешествия из музикалните култури по света. През октомври ще посетим Италия, където освен пица и футбол, на почит, разбира се, е и операта. В програмата ще чуем известни оперни арии и италиански канцонети от Пучини, Доницети и рожденикът този месец – Джузепе Верди.

Магията на оперното изкуство ще представят Доротея Доротеева (сопран) и Димитър Зашев (тенор). И двамата имат завиден опит по световните оперни сцени, който ще им помогне да ни потопят в дебрите шедьоври като “Травиата”, “Риголето”, “Сицилиански вечерни”, “Бохеми” и много други. На рояла акомпанира пианистката Венета Нейнска.

Както обикновено, концертът ще бъде предходен от безплатната Работилница на възглавници, а след краят му най-любопитните ни почитатели ще могат да научат повече за операта в Музикален урок на възглавници.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

. Димитър Зашев, тенор

. Доротея Доротеева, сопран

. Венета Нейнска, пиано


◊ БИЛЕТИТЕ

Вече можете да закупите вашият семеен билет предварително онлайн с 5 лв. отстъпка или да направите предварителна резервация на http://pillows.bg/reservations/ или чрез мейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта.

Възрастен – 20 лв.

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.


Автор:
Модо България
Публикация:
02.10.2014 г. 17:34
Посетено:
1500
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19924-operen-kontsert-na-vazglavnitsi