Музика

Живата джаз легенда Ди Ди Бриджуотър пристигна за концерта си в София на 28 март

Представяне на албума J’ai deux amours

◊ СЪБИТИЕТО

Носителката на две награди грами Ди Ди Бриджуотър пристига в София днес с редовен полет на България Ер, ден преди концерта в зала 1 на НДК. Ди Ди Бриджуотър пристига по покана на Джаз+ и Френския институт, за да представи най-новия си албум J’ai deux amours, номиниран за наградата Грами в категорията “Най-добър джаз вокал”. Певицата посещава за първи път България. Това е и най-голямата джаз певица, посещавала страната през последните десетилетия.


◊ ПОВЕЧЕ

Ди Ди Бриджуотър и музикантите от нейната група ще бъдат настанени в хотел “Хилтън” в София. В програмата на Ди Ди Бриджуотър по нейна изрична молба е предвидено посещение на храм-паметника “Александър Невски” и на Боянската църква. В менюто на гостите, по тяхно желание, ще присъстват местни специалитети и домашна кухня, както и селекция от български вина.

Програмата на Ди Ди Бриджуотър е посветена на френската култура и нейния принос в обогатяването на репертоара на джаза. Българската публика ще има уникалния шанс да чуе добре познати и обичани песни като Ne me quitte pas, La vie en rose, My Man, La Mer, в интерпретация на джаз музиканти от световна величина. Концертът на Ди Ди в София е част от световното й турне.

Автор:
27.03.2006 г. 14:38
Посетено: 720
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/1980-zhivata-dzhaz-legenda-di-di-bridzhuotar-pristigna-za-kontserta-si-v-sofiya-na-28-mart