Музика

Дуо Вучкова / Тике - Концерт с оригинални композиции на живо в Русе

Следващи концерти във Велико Търново, Пловдив и София

◊ СЪБИТИЕТО

Международно дружество „Елиас Канети” представя

Дуо Вучкова / Тике - Концерт с оригинални композиции на живо

12.09.2014, 19:30 ч.
Дом Канети, ул. "Славянска" 12, Русе

Биляна Вучкова, цигулка
Михаел Тике, кларинет



От 2011 г. Биляна Вучкова и Михаел Тике работят и творят заедно, като изследват задълбочено редукцията и микроелементите, които повишават чувствителността на възприятието в изпълнителя и публиката. Музиката им се фокусира върху микро-тоналността и нежните бавно разгръщащи се теми. Като активни изпълнители и композитори и двамата музиканти се интересуват от композирането и импровизацията в реално време на живо, както и от съвременна композиция. Дуото изнася концерти в Италия, Австрия, България, Сърбия, Чехия и Германия и вече е издало дебютния си албум „Already there“ под швейцарския лейбъл Flexion Records („Изключително приглушено, омагьосващо дуо… Страхотна комбинация от топлина и копнеж – наистина силно, не го пропускайте.“ Брайън Олевник, blogspot.com).

Творбите на Вучкова и Тике са част от Echtzeitmusik сцената (букв. „в реално време“), възникнала през последните две десетилетия в Берлин. Корените и се проследяват до субкултурните контексти от 90-те години на миналия век, като сцената развива голямо разнообразие от експериментални музикални форми, свързани с оригиналния стил на изразяване на различните изпълнители (например траш-поп, електроника, пърформанс и саундарт).

• Освен концерта им в Русе ще можете да чуете изпълнения на Вучкова и Тике на 11.09. в Клуб "Таралеж" във Велико Търново, на 13.09. по време на Нощ на музеите и галериите в Пловдив, а също така и на 17.09. в Червената къща в София.


Автор:
Международно дружество „Елиас Канети”
Публикация:
07.09.2014 г. 18:52
Посетено:
1082
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19775-duo-vuchkova-tike-kontsert-s-originalni-kompozitsii-na-zhivo-v-ruse