Музика

VI Лятна музикална академия на Нов български университет събира в София музиканти от Европа и Америка

Галаконцерт на 11 септември 2014, 21.00 часа, Sofia Live Club

VI Лятна музикална академия на Нов български университет събира в София музиканти от Европа и Америка


◊ СЪБИТИЕТО

От 1 септември  2014 г. за шеста поредна година Нов български университет организира Лятна музикална академия, събираща на едно място преподаватели с международен опит и популярност и студенти – певци и инструменталисти, интересуващи се от джаз, поп и класическа музика.
 
Основана през 2009 г., Лятната музикална академия въвежда интензивно обучение от преподаватели в ексклузивни дисциплини и актуална тематика, обръщайки се към импровизацията, интерпретацията и изпълнителското майсторство.

В Лятната музикална академия с майсторски класове ще се включат:

. Милчо Левиев - България/САЩ,
. Вики Алмазиду - Гърция,
. Крейг Бейли - САЩ,
. Марк Халбхер - Швейцария,
. Грегори Симадопулос - Гърция,
. Живко Петров - България.
 
За участие са се записали кандидати от Швейцария, Гърция, Македония, България и др. Най-добре изявилите се участници ще закрият академията с Гала концерт със специалното участие на преподавателите:

11 септември 2014, 21.00 часа, Sofia Live Club, Национален дворец на културата.

Един от основните приоритети на Академията е менажирането през годината на най-добрите млади музиканти след тяхното участие в Майсторските класове. В сътрудничество с най-добрите джаз клубове в София, с международни джаз фестивали, с партньори в САЩ, Чехия, Гърция и други страни се реализират редица престижни участия.

Повече информация за Академията може да получите на официалната страница на Лятна музикална академия - http://sma.nbu.bg/bg/?p=home

Автор:
НБУ
Публикация:
26.08.2014 г. 14:36
Посетено:
1802
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19736-vi-lyatna-muzikalna-akademiya-na-nov-balgarski-universitet-sabira-v-sofiya-muzikanti-ot-evropa-i-amerika