Музика

Пламен и Калин Сивови с онлайн премиера на нов албум

"Ниско летиш" е поетично-музикален проект за вътрешното пътуване

Пламен и Калин Сивови с онлайн премиера на нов албум


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на нов музикален проект на Пламен и Калин Сивови

За премиерата на новия си албум "Ниско летиш" братята-музиканти Пламен и Калин Сивови избраха изцяло интернет формат. Албумът, съдържащ 14 авторски композиции по музика и текст на Пламен и аранжименти на Калин, беше замислен и записан като типичен crowdfunding (финансиран от почитатели чрез интернет кампания) проект - затова не е чудно, че и първата му поява е отново виртуална, преди излизането на физическия носител.


◊ АЛБУМЪТ

"Ниско летиш" е необичаен за българската музика албум. Авторите го представят като концептуален - тоест, композициите са обединени от една обща история (пътуването като духовно състояние) и са свързани с музикални картини в едно общо музикално-поетично цяло.

"Това пътуване", пишат авторите в описанието на албума, "започва в жълтия здрач на един есенен двор - там, откъдето започват толкова много пътувания..." От дворовете на детството, през спомени с женски лица и сурови пейзажи, музикалното приключение "Ниско летиш" ни повежда всъщност в единствената посока, която има някакъв смисъл - към себе си.

Можете да чуете албума и да прочетете текстовете на песните от този линк: http://orthomatic.net/nisko-letish/flying_low/nisko-letish.htmlАвтор: Пламен Сивов
08.08.2014 г. 23:22
Посетено: 1640
Етикети: Пламен Сивов, музика, поезия, китара, албум, акустичен, Ниско летиш, Калин Сивов
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19689-plamen-i-kalin-sivovi-s-onlayn-premiera-na-nov-album