Музика

Група "Par Avion" - най-новият проект на Петър Чухов и Емануил А. Видински

Първият сингъл на групата е вече факт

Група "Par Avion" - най-новият проект на Петър Чухов и Емануил А. Видински


◊ ГРУПА "PAR AVION"

Създадената през 2013 г. банда е най-новият проект на отдавна изкушените от музиката двама поети и писатели Петър Чухов (китара) и Емануил А. Видински (вокал, китара). Като музиканти те се срещат преди години в етнорок формацията „Гологан“, където заедно с още един поет и музикант, Иван Христов, и американката Анджела Родел изнасят концерти в България и в чужбина и записват албум. Четворката се допълва от барабаниста Гриша Маникатов (който заедно с Чухов също свири в групите „Гологан“ и „ЛаТекст“) и басиста Емил Ангелов, познат ни от „Соларис“.

"Par Avion" правят основно свои парчета като комбинират стиловете рок, блус и алтернативен рок с елементи от реге, самба и български фолклор. Досега имат участие на фестивала на спомените Goatmilk в Бела речка, както и на Първия софийски поетически фестивал през миналата година.

Парчето "Photograph", в което като гост-вокал участва и певицата Миглена Ценова-Нушева, е реализирано в Zero Project Studio, като записът, смесването и мастерирането са дело на Владимир Бочев. Готови са още две песни на групата, които скоро също ще бъдат представени на публиката.

"Photograph" на "Par Avion":
https://www.youtube.com/watch?v=LFhHkG1JWpw

Актуална информация за групата и събитията около нея – на страницата им във фейсбук:
https://www.facebook.com/paravionband



Автор:
Публикация:
06.08.2014 г. 12:25
Посетено:
2153
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19678-grupa-par-avion-nay-noviyat-proekt-na-petar-chuhov-i-emanuil-a-vidinski