Музика

City Hits

Най-новата музикална компилация

City Hits


◊ СЪБИТИЕТО

“City Hits” е най-новата компилация на българския музикален пазар, която излиза с медийната подкрепа на радио и телевизия Сити. Нещо повече – както недвусмислено показва и името на изданието – компилацията е събрала някои от най-излъчваните песни от ефира на радио и телевизия Сити. Подборката е направена съвместно с музикалните редактори на “Сити” и включва цели 20 безапелационни хита.


◊ ПОВЕЧЕ

“City Hits” стартира с най-големия хит в българския музикален ефир в момента – “Chor Javon” на мистериозната изпълнителка Нато. Проектът Нато е дело на продуцента Иван Шаповалов, който създаде Тату, и е обгърнат в тайнственост. Въпреки че медиите разпространяват всевъзможни слухове и новини за изпълнителката, досега нито една информация не е потвърдена. Все още се крият в тайна истинските име, лице и народност на Нато. Едно обаче е сигурно – тази година Нато ще властва в българския медиен ефир не само с “Chor Javon”, но и с дебютния си албум, който съвсем скоро ще бъде издаден от Ка Мюзик Плюс.

Компилацията продължава с най-големия денс хит за сезона – “Say Say Say (Waiting 4 U)” на Хай-Тек. Това е новият проект на холандските продуценти Коен Грионевелд и Адди ван дер Зван. Парчето “Say Say Say (Waiting 4 U)” е кавър версия на поп-класиката на Майкъл Джаксън и Пол Макартни от 1983 г. – “Say Say Say”. Коен и Адди са огромни фенове на Джексън и Макартни като композитори и така се ражда идеята им за новата версия.

Хитовете в компилацията продължават с втория сингъл на Моранди - “Beijo (Uh-La-La)”. Песента за минимално време успя да се изкачи на върха на Българския Топ 100 и да се превърне в най-излъчваната песен в българския ефир. Момчетата от Моранди вече на няколко пъти посетиха България, за да представят експлозивното си лайв шоу. Успехите за Моранди идват съвсем закономерно, след като “Love Me” се превърна в един от най-големите хитове в България за миналата година. Групата в момента е в студио, където подготвя втория си албум. Някои радио станции избързаха да пуснат “най-новите сингли” на Моранди, които обаче са свалени от Интернет и не са нищо друго, освен демо версии на някои нови парчета. Моранди официално обявиха за българските си фенове, че в момента работят усилено по новия материал и не са избрали нов сингъл. Когато той е готов обаче, със сигурност ще го видите и чуете първо по радио и телевизия Сити.

Хитовете в диска продължават с последния сингъл на Бенаси Брадърс и Дани, която беше в България, за да участва на мега-концерта по повод “5 години радио Сити”. Друг гост на концерта също е представен в подборката, но този път с първото в кариерата си солово парче – и това е “Give It Time” на чаровната Санди. Не пропускайте и двата специални хита от ефира на телевизия Сити – “Bootsy Bootsy Boom” на Чанинг и “We Don’t Have To Take Our Clothes Off” на Клиа. Чанинг Банкс е родена през 1978 г. в Станфорд, Калифорния. Музиката винаги е имала огромна роля в нейния живот. Семейната традиция започва още с баща й, който в края на 50 години на миналия век се е занимавал с пеене. Нейната певческа кариера започва около деветата й година, в периода, когато записва за Деби Гибсон и Бийч Бойс и създава шоута за семейството и приятелите си. През 2002 г. Чанинг решава да се премести да живее в Италия, работейки като учител по английски език. Тя често си пее вкъщи и така Лаура, нейната съквартирантка, забелязва таланта й и решава да я представи на ди джей Джани, който в този момент търсел англоговоряща певица. Джани пък завежда Чанинг в музикална компания и така се започва работата по откриването на стила и звученето на необикновения и емоционално наситен глас на Чанинг.

Още в компилацията – последните хитове на Д-р Албан, Елизе и Бени Бенаси.
Автор:
Ка мюзик +
Публикация:
23.03.2006 г. 15:43
Посетено:
302
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/1962-city-hits