Музика

С нестихващи аплодисменти, три биса и нов музикален хит Националния музикален театър закри юбилейния си сезон

Новият концерт-спектакъл „Медитеранео” очаквано се превърна в музикален хит още с първото си представяне пред софийската публика

◊ БЛЕСТЯЩ ФИНАЛ НА ЮБИЛЕЙНИЯ СЕЗОН

Националният музикален театър „Стефан Македонски“ закри своя юбилеен сезон с премиерата на концерта на тенорите „Медитеранео”. В програмата бяха включени популярни и много обичани песни и мелодии от Средиземноморието.

С богатство, красота и темброво разнообразие Марчо Апостолов, Марио Николов, Пеньо Пирозов, Стефан Петков  и Богомил Спиров грабнаха сърцата на публиката и заслужено бяха наградени с бурни аплодисменти почти след всяко едно изпълнение. Душевността на гръцкия народ, в която веселието и мъката вървят заедно в музиката бе представена от специалния гост Георгиос Филаделфевс. В голямото надпяване блесна и световно известният български тенор Калуди Калудов. На сцената не липсваше и женска нежност и страст пресъздадени от две от примите на оперетата Добрина Икономова и Валентина Корчакова.

В различна светлина блесна и оркестърът на Музикалния театър под диригентството на маестро Юли Дамянов и концертмайстора Ружа Куртева. А балетът с хореографи Антоанета Алексиева, Татяна Янева и Светлин Ивелинов повтори под нестихващи аплодисменти своята интерпретация на гръцкия танц сиртаки.

С дъх на море бе и сценографията на Евгения Раева.  Сценарият и режисурата са на Марио Николов, който за пореден път доказа, че знае как да привлече вниманието на почитателите на музиката.

Автор:
Таня Симеонова, Национален музикален театър
Публикация:
07.07.2014 г. 18:58
Посетено:
1490
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19591-s-nestihvashti-aplodismenti-tri-bisa-i-nov-muzikalen-hit-natsionalniya-muzikalen-teatar-zakri-yubileyniya-si-sezon