Музика

"The Offspring" избра София за закриващото шоу от европейското си турне

Групата ще участва в петия “Sofia Rocks” на 6 юли

"The Offspring" избра София за закриващото шоу от европейското си турне


◊ „THE OFFSPRING“ ЗА ПЪРВИ ПЪТ У НАС

„Smash“ шоуто на легендарната пънк рок група „The Offspring“ идва в София на 6 юли. Закриващият концерт от турнето на групата ще бъде на столичния стадион „Академик“ в рамките на петото издание на рок фестивала „Sofia Rocks“. Турнето на „The Offspring“ носи името на албума им отпреди 20 години, който превърна групата в една от най-емблематичните в пънк рока.

Ето какво споделя китаристът на бандата Noodles относно предстоящата им среща с българските фенове: „Винаги е чудесно да свирим на места, където никога не сме ходили. Никога не знаем какво да очакваме и обикновено, когато сме на ново място, във въздуха сякаш има едно специфично електричество... Затова елате всички на концерта, защото ще бъде жесток! Нямаме търпение най-после да дойдем при вас, да разгледаме София и да се запознаем с културата ви. Ще бъде страхотно шоу, ще се видим там!“


◊ ПОВЕЧЕ ЗА АЛБУМА "SMASH" НА „THE OFFSPRING“

 „Smash“ е третият албум на бандата „The Offspring“, издаден през 1994 г., който става 6 пъти платинен в САЩ. Следва абсолютен бум, който води до продажбата на над 20 милиона копия от албума в цял свят, което го прави един от най-продаваните рок албуми.

Албумът има три официални сингли – „Come out and play“, „Self esteem“, „Gotta Get Away“, които достигат първите места на класациите в САЩ и целия свят.

 
◊ ПЕТО ИЗДАНИЕ НА РОК ФЕСТИВАЛА „SOFIA ROCKS“

На 6 юли, по време на рок фестивала „Sofia Rocks 2014“, за първи път в България ще видим и чуем на живо и „30 SECONDS TO MARS“, „Mando Diao“ и метъл бандите “Skillet”, “Alcest” и “Ossy”.

Билети за петото издание на „Sofia Rocks“ все още могат да бъдат закупени в мрежата на „Евентим“.

Автор: Момчил Цонев
16.06.2014 г. 16:17
Посетено: 775
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19471-the-offspring-izbra-sofiya-za-zakrivashtoto-shou-ot-evropeyskoto-si-turne