Музика

Концерт с италианска фолклорна музика на сардинската група "Кампидано"

Покана от Италианския културен институт

Концерт с италианска фолклорна музика на сардинската група "Кампидано"


◊ ПОКАНА

Концерт с италианска фолклорна музика на сардинската група "Кампидано"

Вечер, посветена на песни, танци и традиционна музика от Сардиния, перлата на Средиземноморието. На 10 юни 2014 г, вторник, от 19:00 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина ще се състои едно изключително представление на фолклорна група "Кампидано" от град Куартучу, заедно с представяне на прекрасни типични сардински носии, които членовете на групата ще носят.

Ще бъдете очаровани от бавните и бързите ритми на групата, която представя любовни песни и поезии с музикален аранжимент, както и от таланта на танцьорите, изпълняващи енергични и живи хореографии, с виртуозни преплитания между дами и танцьори. Те ще бъдат разнообразени от по-сериозните моменти с песни и танци с религиозен характер.


Концертът е организиран от Италианския културен институт в рамките на Италианския фестивал, в сътрудничество с Международния фолклорен фестивал  - Монтана 2014 и с участието на София и Каляри, градове – кандидати за европейска столица на културата през 2019 г.


Автор:
Италиански културен институт в София
Публикация:
10.06.2014 г. 13:03
Етикети:
СардинияконцертИталиански културен институт
група Кампидано
италиански фолклор
Посетено:
1439
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19424-kontsert-s-italianska-folklorna-muzika-na-sardinskata-grupa-kampidano