Музика

Джордж Гарзон с майсторски клас и в София

Фестивалът „Джаз форум Стара Загора“ гостува на НМА "П. Владигеров"

Джордж Гарзон с майсторски клас и в София


◊ СЪБИТИЕТО

Световноизвестният саксофонист Джордж Гарзон, преподавател в „Бъркли колидж“, ще изнесе безплатен майсторски клас по джаз импровизация и в София на 11 юни от 10.30 ч. Събитието е в новата сграда на Академията, зала „Алтернатива“. 

Преди началото на майсторския клас Джордж Гарзон и диригентът на Биг бенда на БНР Антони Дончев ще дадат пресконференция.

Известен с преподавателската и концертната си дейност, Гарзон е считан за един от най-големите новатори на съвременната джаз импровизация. Сред неговите ученици се нареждат имената на музиканти като Джошуа Редман, Бранфорд Марсалис, Данило Перез, Марк Търнър и др.

Два дни по-късно уменията си Гарзон ще покаже на джаз фестивала в Стара Загора, партнирайки с Биг бенда на БНР и в авторски композиции на успешно утвърдилия се в САЩ български басист Петър Славов.

Майсторският клас в София е в рамките на третото издание на международния фестивал „Джаз форум Стара Загора“, който се организира от Община Стара Загора с подкрепата на фондация "Америка за България" и „Контур Глобал“. Пълната програма ще откриете на сайта http://jazzforumsz.com .

Автор:
Гергана Семерджиева, „Джаз форум Стара Загора“
Публикация:
07.06.2014 г. 18:20
Посетено:
1115
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19413-dzhordzh-garzon-s-maystorski-klas-i-v-sofiya