Музика

Броени дни до концерта на Yanni в София

Музикантът от гръцки произход ще свири на 2 юни в Зала 1 на НДК

Броени дни до концерта на Yanni в София


◊ ПЪРВИ КОНЦЕРТ У НАС

След по-малко от 24 часа легендарният музикант Yanni ще кацне в София. Той идва цели два дни преди концерта си на 2 юни в Зала 1 на НДК, за да разгледа страната ни, която посещава за първи път.

Поради огромния интерес към първия концерт на музиканта у нас, организаторите пускат в продажба „Втори балкон“, а билетите за него ще са на цена от 60 и 70 лв.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ШОУТО НА YANNI

Шоуто ще е наистина грандиозно, а на сцената на зала 1 на НДК на 2 юни ще се качат над 35 музиканта от 5 континента и 11 различни националности – оркестър, който неслучайно си е спечелил прозвището "United Nations of Music“ (Обединени нации на Музиката) и е един от най-добре сработените музикални състави в цял свят. Заедно с Yanni и неговия оркестър в България ще пристигнат и считаните за едни от най-добрите вокалистки в света – Lauren Jelencovich и Lisa Lavie.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА YANNI

Роденият в Каламата, Гърция, виртуозен музикант всъщност няма музикално образование, но това не му пречи да се превърне в изключителен инструменталист, който композира творбите си със специфичен почерк и стил. Истинското му име е Яннис Хрисомалис. Следва в САЩ и още като студент в университета в Минесота се насочва към рок музиката и започва да свири с прохождащи американски групи от Средния Запад, а с времето се концентрира върху композирането. Пробивът му в музикалния бизнес идва през 1993 г. с излизането на дебютния му албум, озаглавен „Live at the Acropolis“.

Yanni се прочу със своите зрелищни аудио-визуални спектакли от едни от най-красивите и забележителни кътчета от земното кълбо, сред които Акропола, Ел Моро, Забранения град в Китай и Тадж Махал. Yanni има над 40 платинени и златни албума, а продажбите му в световен мащаб надхвърлят 25 милиона.



Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
30.05.2014 г. 13:39
Посетено:
1247
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19327-broeni-dni-do-kontserta-na-yanni-v-sofiya