Музика

Приказки за симфоничния оркестър

С участието на Владимир Карамазов (актьор), Богдана Трифонова (актриса), Софийска филхармония и Максим Ешкенази (диригент)

Приказки за симфоничния оркестър


◊ СЪБИТИЕТО

Приказки за симфоничния оркестър

С участието на Владимир Карамазов (актьор), Богдана Трифонова (актриса), Софийска филхармония
и Максим Ешкенази (диригент)

31 май (събота), зала "България", 11:00


Фортисимо Фамилия готви грандиозен спектакъл, с който ще отбележи финала на втория сезон на вече набралата популярност програма за деца и родители. В рамките на две години инициативата на Максим Ешкенази, подкрепена от фондация Америка за България в партньорство със Софийска филхармония, успя да запознае децата с музикалните инструменти от състава на симфоничния оркестър, както и да ги срещне със знакови музикални произведения. Класическата музика у нас намери своите най-млади и откровени зрители.


◊ БАЛ НА МУЗИКАЛНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ

"Приказки за симфоничния оркестър" е своеобразен бал, на който всички вече познати музикални инструменти са поканени да засвирят заедно. Гласовитият тромпет ще танцува с нежната флейта, драматичната цигулката ще последва динамичните звуци на пианото, тубата и тромбонът отново ще заговорят на един език. На бала на музикалните инструменти ще бъдат и арфата, перкусиите, фаготът, виолата, контрабасът, обоят, валдхорната, виолончелото, кларинетът.

На това специално празненство всички те са поканени от диригента Максим Ешкенази, с помощта на когото децата ще се пренесат в приказката на Шехерезада, ще отскочат до езерото, където лебеди танцуват валс на цветята, а  Жар птица и Властелинът на пръстените са просто картини от една изложба.

Балът на музикалните инструменти ще се окаже много по-забавен отколкото пиршествата във всяка друга приказка, защото негови домакини са актьорът Владимир Карамазов и актрисата Богдана Трифонова. Любимецът от Народния театър ще се предреши като своенравен разбойник, а коя приказна героиня ще се окаже харизматичната водеща от БГ Радио, ще разберем съвсем скоро. Децата ще разкрият една от най-дълго пазените тайни - тази на диригента-магьосник и ще разберат как една малка диригентска палка успява да накара музикантите да сътворят прекрасна мелодии заедно. 
 
Последната приказка за Втория сезон на Фортисимо Фамилия обещава да бъде изключителна.

31 май, 11:00 часа
Камерна зала на Концертен комплекс „България”
Цена на билета: 6 лв.
Билети на касата на зала „България”
1000 София, ул. „Аксаков”1
и www.ticketplus.bg


Автор: Фортисимо Фамилия
29.05.2014 г. 14:10
Посетено: 1252
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19322-prikazki-za-simfonichniya-orkestar