Музика

"Големите пианисти-композитори ІІІ" - клавирен майсторски клас на Людмил Ангелов

В рамките на Международния фестивал „Софийски музикални седмици 2014“

"Големите пианисти-композитори ІІІ" - клавирен майсторски клас  на Людмил Ангелов


◊ СЪБИТИЕТО

Нов български университет представя

"Големите пианисти-композитори ІІІ" –
Пети клавирен майсторски клас на Людмил Ангелов – почетен професор на НБУ


За пети път големият български пианист-виртуоз – Людмил Ангелов провежда клавирен майсторски клас в Нов български университет. От 25 май до 2 юни 2014 година в зала 506, І корпус на университета, ще се представят 20 млади таланти от България, които са подготвили сериозни творби от Бах, Хайдн, Моцарт, Бетовен, Шуберт, Шуман, Шопен, Лист, Брамс, Цезар Франк, Скрябин, Рахманинов, Прокофиев, Владигеров, Пипков, Капустин и др.

Най-добрите от участниците в класа ще свирят и на Галаконцерт в зала „България“ на 2 юни от 19.00 часа, с който ще завърши майсторския клас. Целият форум (клас и концерт) е част от Международния фестивал „Софийски музикални седмици 2014“.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МАЙСТОРСКИЯ КЛАС

Тази незабравима клавирна надпревара на млади пианисти е сериозен успех на проф. Ангелов. Световно признатият виртуоз на клавирна музика е един от най-добрите интерпретатори на Шопен в света. Маестро Ангелов е носител на награди от редица престижни конкурси, сред които "Сенигалия" – Италия, "Шопен" – Полша, Palm Beach International Competition – САЩ, World Piano Masters Tour – Монте Карло. Свири с най-известни оркестри и диригенти на прочути концертни подиуми – "Линкълн Сентър" в Ню Йорк, "Концертгебау" в Амстердам, залата на Берлинската филхармония, на Московската консерватория, на консерваторията в Милано, "Аудиторио Насионал" в Мадрид и др. Въпреки че живее от години в Испания, Людмил Ангелов не спира да работи с талантливите млади български пианисти, преподавайки като почетен професор в НБУ.

Нов български университет, който организира майсторския клас „Големите пианисти-композитори“ на проф. Ангелов вярва, че всеки талант заслужава да получи подкрепата на истински професионалист, както и да застане пред голяма публика. Майсторският клас „Големите пианисти-композитори“ има за цел да сбъдне мечтата на надарени млади хора да стигнат до голямата сцена. В наши дни е от огромно значение да се подаде ръка на всеки талант, който може да се превърне в следващия изключителен музикант. „При пианистите залогът е наистина голям“ – споделя Людмил Ангелов.

Въпреки регламента, който позволява участие на музиканти между 16 и 30-годишна възраст, проф. Ангелов дава възможност и на по-малките пианисти.

Очакваме с нетърпение да открием най-добрия от младите пианисти!



Автор:
Петя Петкова
Публикация:
26.05.2014 г. 14:26
Етикети:
пианоконцертмузикаЛюдмил АнгеловНов български университет
клавирен майсторски клас
Големите пианисти-композитори ІІІ
Посетено:
2196
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19290-golemite-pianisti-kompozitori-klaviren-maystorski-klas-na-lyudmil-angelov