Музика

Стивън Сегал и неговият блус бенд с концерт в София на 25 юни

Събитието е част от европейското му турне

Стивън Сегал и неговият блус бенд с концерт в София на 25 юни


◊ КОНЦЕРТЪТ

Американският филмов актьор и режисьор Стивън Сегал идва в София на 25 юни, но този път като музикант със своя блус бенд. Концертът на Сегал ще бъде в Борисовата градина и е част от 30-дневно турне през юни и юли в Европа.

Критиката определя албума на Сегал от 2007 г. „Mojo Priest” като един от най-добрите блус албуми за годината. Сегал е талантлив китарист, стилът му съчетава класически и модерен блус и притежава идентичност, характерна единствено за Сегал. Дори невероятният BB King казва „Стивън е велик китарист”.

 
◊ КОЙ Е СТИВЪН СЕГАЛ

Като филмова звезда Стивън Сегал дебютира през 1988 г. с главна роля в „Над закона”, а успехът и световната популярност го застигат след участието в „Под обсада”. Паралелно с актьорските ангажименти и практикуване на айкидо, Сегал свири на китара и пише песни, които са включени в много от филмите му. Стивън Сегал хваща китара за първи път на 12 години и от тогава не е спирал да свири блус. Любовта му към този жанр го събира на една сцена с едни от най-легендарните блусари в света като BB King, Bo Diddley и John Lee Hooker и др. От тях той черпи вдъхновение, като се учи и усъвършенства стила си.

През 2005 г. дебютира с албума „Songs from the Crystal Cave” („Песни от кристалната пещера”), който е микс от поп-рок, кънтри и блус, включва и дует със Стиви Уондър. Албумът става бестселър на европейския пазар.

Сегал е почитател на блуса в чистата му форма, затова той остава верен на корените му. Това е осезаемо във втория му албум, озаглавен „Mojo Priest”, издаден през 2007 г., който промотира на турне заедно с групата си „Thunderbox” в САЩ и Европа.

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите за концерта на Стивън Сегал могат да бъдат намерени в Билетния център на НДК, както и в мрежата на „Тикетпро“ и „Тикетпортал“.

Цената на билета е 50 лв., а билетът за двама – 80 лв. Първите 200 билета са на промоционална цена от 35 лв.  В деня на концерта цената на билета е 60 лв.



Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
21.05.2014 г. 14:50
Посетено:
2088
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19254-stivan-segal-i-negoviyat-blus-bend-s-kontsert-v-sofiya-na-25-yuni