Музика

“Massive Attack” със световна премиера у нас на новото си шоу

Концертът е на 5 юни в Зимния дворец на спорта в София

“Massive Attack” със световна премиера у нас на новото си шоу


◊ СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА У НАС

На 5 юни в Зимния дворец на спорта в София ще се състои световната премиера на новия аудио-визуален концерт на трип хоп групата “Massive Attack”.

Специално за шоуто е изработен LED екран с ширина 12 метра. Мащабното съоръжение се състои от 3 подвижни конструкции, с височина над 3 метра и ще бъде монтирано като гръб на сцената. Иновативната концепция е дело на „XL studios“, които стоят зад грандиозните спектакли на банди като „U2“ („360 Tour“),  „Kings of Leon“, „Deаdmau5“ и др.

 
◊ ПОДРОБНОСТИ ЗА КОНЦЕРТА

“Massive Attack” пристигат в София с екип от 20 души още на 3 юни, два дни преди концерта им, за да направят генерална репетиция за премиерата на новия им пърформанс по идея на 3D мастера Robert Del Naja. Британците още работят по финализиране на проекта и не издават никакви подробности, за да изненадат българските фенове.

Бандата, начело с Robert (3D) del Naja и Grantley (Daddy G) Marshall пристига заедно с популярната британска вокалистка Martina Topley Bird. Тя e добре позната сред феновете на трип хопа с незабравимите си изяви с “Massive Attack”, нежните си вокални включвания  в албума им „Heligoland“ и колаборациите си с Tricky, но и заради успешните си соло албуми. Освен Martina Topley Bird на сцената на 5 юни ще излязат и Angelo Bruschini (китара), Winston Blissett (бас), Damon Reece (барабани) и Julien Brown (барабани) и гост вокалистите Horace Andy, Deborah Miller.

Веднага след концерта си в София, “Massive Attack” ще участват като хедлайнери в едни от най-големите музикални фестивали, сред които „100% FEST“ в Истанбул, „Sónar“ в Барселона и „Secret Solstice Festival“ в Рейкявик.

 
◊ ОЩЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите за концерта на “Massive Attack” ще са на промоционални цени от 50 до 80 лв. до 25 май и могат да бъдат закупени в мрежата на „Тикетпортал“.

 
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
21.05.2014 г. 14:29
Посетено:
1096
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19253-massive-attack-sas-svetovna-premiera-u-nas-na-novoto-si-shou