Музика

Концертът на Андреа Бочели ще бъде на стадион "Българска армия" на 31 август

Световноизвестният изпълнител ще пее на сцената със сопраното Светла Василева

Концертът на Андреа Бочели ще бъде на стадион "Българска армия" на 31 август


◊ НОВА ДАТА И НОВО МЯСТО

Концертът на Андреа Бочели в България ще бъде на 31 август на стадион "Българска армия". Първоначално гостуването на световноизвестния оперен певец беше обявено за 30 май в зала "Арена Армеец", но поради големия интерес и напълно разпродадени билети се е наложило събитието да бъде преместено на място с повече капацитет. Според организаторите новата локация осигурява много по-добра видимост и акустика.

За събитието през август ще бъдат осигурени нови места и допълнително количество билети - нови 3500 седящи места, още 500 ВИП билета и две правостоящи зони, които ще бъдат на достъпни цени от 55 лв. Така капацитетът за концерта ще бъде увеличен от 11 хил. на 16 хил. присъстващи, плюс правостоящи.

 
◊ ПОДРОБНОСТИ ЗА БИЛЕТИТЕ

Всички закупени до момента билети остават валидни за новата дата, като стойността им ще съответства едно към едно със седящи места и столове на стадиона. Желаещите да върнат закупените за 30 май билети ще могат да го направят от 1 до 10 юни, като ще им бъде възстановена пълната сума, увериха организаторите.

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНЦЕРТА

На концерта в София Бочели ще представи песни от последния си албум "Passione", както и любими класически изпълнения. На сцената до Бочели ще застанат аплодираното в цял цвят сопрано Светла Василева, попзвездата Илария Делла Бидия, зашеметяващото класическо дуо китари “Carisma” и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи. Диригент на събитието ще бъде Марчело Рота, който си партнира с маестрото повече от 18 години.

 
◊ НОВ АЛБУМ

Последният албум на Бочели „Passione“, излязъл след един от най-продаваните дискове на класически изпълнител в историята „Amore“, връща маестрото към неговата любов – романса. В него Бочели изпълнява едни от най-красивите песни, композирани някога.



Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
20.05.2014 г. 17:05
Етикети:
Посетено:
1711
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19242-kontsertat-na-andrea-bocheli-shte-bade-na-stadion-balgarska-armiya-na-31-avgust