Музика

Световният виртуоз Yanni представя нов албум у нас след две седмици

Концертът на музиканта е в Зала 1 на НДК на 2 юни

Световният виртуоз Yanni представя нов албум у нас след две седмици


◊ НОВ АЛБУМ

“Inspirato” е най-новият албум на виртуозния музикант Yanni, който той ще представи на първия си концерт у нас на 2 юни в Зала 1 на НДК. Албумът е резултат от 4-годишен труд и в него участват едни от най-големите звезди на операта, между които Пласидо Доминго, любимото сопрано на Америка Рене Флеминг, британското мецосопрано Катрин Дженкинс, най-продаваният британски класически певец за всички времена Ръсел Уотсън, мексиканският тенор Роландо Вилазон, често наричан „следващият Доминго“, италианският тенор Виторио Григоло и др.

Именно “Inspirato” вдъхновява Yanii и неговият оркестър да започнат световно турне, част от което е и София.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТА

Обявеният от медиите за световен феномен, невероятният YANNI е несъмнено един от най-големите артисти за всички времена, оставил трайна следa в историята на музиката не само с творчеството си, но и с емблематичните си и незабравими концерти.


◊ ПОДРОБНОСТИ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на „Евентим“ на цени от 50 до 120 лв. Поради ограничените места, които предлага зала 1 на НДК, и високия интерес към концерта, организаторите приканват за навременно закупуване на билети.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
20.05.2014 г. 15:25
Посетено:
1227
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19241-svetovniyat-virtuoz-yanni-predstavya-nov-album-u-nas-sled-dve-sedmitsi