Музика

Концертът на “Aerosmith” е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата

Всичко, което трябва да знаете за организацията на концерта на 17 май

Концертът на “Aerosmith” е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата


◊ “AEROSMITH” ИЗЛИЗАТ НА СЦЕНАТА В 21:10 ЧАСА

Входовете на столичния стадион "Локомотив" ще бъдат отворени в 17:30 ч. на 17 май, когато ще бъде първият концерт на “Aerosmith” у нас. Те са подготвили уникално шоу, подплатено със спиращи дъха пиротехнически ефекти и огромни видеоекрани, а на грандиозната сцена с ширина над 35 метра ще чуем за първи път у нас класики като „Love In An Elevator“, „Dream On”, „Livin' On The Edge“, „Walk this Way“ и „Sweet Emotion“.

Преди “Aerosmith” на сцената ще се качат музикантите от D2. Те ще изпълнят специална селекция от парчета, включваща парчета от чисто новия им албум “Феникс” и най-популярните песни в дискографията им. D2 ще се качат на сцената в 20:10 ч. Очакванията са Стивън Тайлър и компания да се появат около 21:10 ч, като шоуто им ще продължи поне два часа! Очаква се концертът да приключи към 23:15 ч.

Концертът на “Aerosmith” е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. Билетите за него на цени от 70 до 150 лв. все още могат да бъдат закупени от всички каси на „Тикетпро“ в страната.

 

◊ СПЕЦИАЛНИ МЕРКИ НА СТАДИОНА

Стадион „Локомотив“ е в отлично състояние и ще може да побере хилядите фенове на “Aerosmith” у нас. За да бъде улеснен достъпът им, организаторите взимат специални мерки. На всички входове ще бъде монтирано допълнително осветление и с негова помощ пропускателният режим ще е на много високо ниво.

 

◊ ТРАНСПОРТЪТ ПО ВРЕМЕ НА КОНЦЕРТА

Столична община ще предприеме специална организация на градския транспорт във връзка с дългоочаквания концерт. Ще бъде удължено работното време на метрото по линия 2 – „Обеля“ – „Лозенец“ с около 40 минути, като в този период ще бъде увеличен броят на мотрисите и те ще се движат на по-кратки интервали. Работното време на автобусни линии 85 и 108 също ще бъде удължено, а интензитетът на движение ще бъде увеличен. Ще бъдат осигурени и допълнителни безплатни автобуси за извозване на всички зрители от стадиона до метростанции „Хан Кубрат“ и „Мария Луиза“.

Стоков базар „Илиянци“ ще удължи работното време и на платения паркинг на базара. Той е с капацитет 1000 коли и ще работи по време на концерта и поне час след приключването му.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
10.05.2014 г. 11:00
Етикети:
Посетено:
1282
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19141-kontsertat-na-aerosmith-e-v-podkrepa-na-kandidaturata-na-sofiya-za-evropeyska-stolitsa-na-kulturata