Музика

D.VINE с турне в пет български града

Турнето на петте диви на рока стартира на 9 и 10 май в Бургас и Варна

◊ ТУРНЕТО НА D.VINE

Як саунд обещават момичетата от рок бандата D.VINE в предстоящото им турне в България. Ирина (вокал), Бенджи (клавишни и вокал), Поли (бас и вокал), Ани (китара) и SunDessi (ударни) ще разбият представата, че рокът е мъжко занимание по време на предстоящото им националното турне. D.VINE ще взривят публиката с няколко яки изяви.

Рок истерията стартира с концерт в Бургас в
Bar Alive на 9 май. На следващия ден дивите ще взривят публиката в Joker's Live Music Club във Варна. На 23 май бандата забива в Galaxy Bowling Club в Плевен, на 30 май – в Sound Wave в София, а на 28 юни – в Rock Jazz във Велинград.

В повечето от градовете бунтарките на българския рок ще гостуват за първи път. И както винаги трепетът от новите сцени е невероятно вълнуващ, а на феновете D.VINE обещават музиката, шоуто и емоциите във всеки град да бъдат на ниво с опасност енергията да ескалира!

Петте предстоящи концерта на бандата през май и юни са:

9 май - Bar Alive, Бургас
10 май - Варна
23 май - Плевен
30 май - Sound Wave, София
28 юни - Rock Jazz, Велинград


◊ ИСТОРИЯ

Кръстник на d.vine e Владимир Димитров (Бицев). "Името е модернистично и олицетворява дигиталната епоха. Vine (вайн) е лоза - елегантно растение, което се вие (във фолклора "кръшна снага"' понякога метафорично се свързва с лозата). В Библията е източник на живот, просветление и пречистване. На английски се произнася 'divine' (дивайн), което означава "божествена", обяснява той. Името d.vine е подарено на групата още при сформирането й. А розовия цвят и лого (дизайн на Теди Петрова) остават запазена марка на проекта.

D.vine е изключително интересна музикална група само от жени. Към момента е единствената изцяло дамска рок, поп и фюжън банда за България с активна концертна и клубна дейност. Момичетата стартират проекта през късното лято на 2009-та година и след няколко промени в състава от 2011-та година d.vine е в настоящия си състав. В много от концертите дамите канят гост музиканти, както се подразбира - гост музикантите са отново жени. Различните музикални колаборации с d.vine допринасят за огромния и разнообразен репертоар на формацията изпълнен със световно известни хитови парчета, което прави бандата перфектна за клубна сцена, фестивали, големи концерти, частни празненства и дори сватби. Неотдавна момичетата направиха три изключително силни концерта в съседна Македония, а сега им предстои подготовка за големия фестивал в Струмица през август.

За всички фенове на рока от Бургас, Варна, Плевен, София и Велинград - присъединете се към шоуто!


Автор:
Тина Коилова
Публикация:
09.05.2014 г. 10:55
Посетено:
1340
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19128-d-vine-s-turne-v-pet-balgarski-grada