Музика

Шведска хеви метъл група ще подгрява концерта на "Iron Maiden" в София

Концертът е на 16 юни в столичната зала "Арена Армеец"

Шведска хеви метъл група ще подгрява концерта на "Iron Maiden" в София


◊ ЕКСТРАВАГАНТНИ ШВЕДИ ПОДГРЯВАТ „IRON MAIDEN“

Шведската хеви метъл банда „Ghost“ ще подгрява „Iron Maiden“ на концерта им в София на 16 юни в столичната зала "Арена Армеец". Групата е основана през 2008 г. и печели популярност още с първия си албум „Opus Eponymous“, който е номиниран за „Грамис“ (шведските награди „Грами“). През 2013 г. излиза вторият им албум „Infestissumam“, който дебютира на върха в класацията на Швеция и печели „Грамис“ в категорията „хард рок/ метъл албум“.

„Ghost“ са известни и със своето ексцентрично поведение на сцената. Пет от членовете на групата носят роби с качулки, а вокалистът винаги се появява с грим като череп и е облечен като римски папа. Всички членове на бандата пазят в тайна имената си, известни са само като Безименните духове, а вокалистът се подвизава под името Папа Емеритус.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ТУРНЕТО НА „IRON MAIDEN“

„Iron Maiden“ включи София като една от последните спирки в турнето си „Maiden England World Tour“. То започна с 34 концерта в САЩ и Канада през юни 2012 и преминава следващата година през Европа и Латинска Америка. През лятото на 2014 култовата шесторка ще се завърне в Европа.

Невиждано зрелище очаква феновете на „Iron Maiden“ у нас. Зала „Арена Армеец“ ще бъде разтърсена от британските метъл величия, които обещават, че това ще е един много специален концерт. Освен промените в сет листа в сравнение с концертите от турнето досега, групата гарантира, че ще се насладим на едно несравнимо с нищо досега светлинно шоу, с взривяващи ефекти и уникални превъплъщения на талисмана на групата – ЕДИ.

Когато турнето „Maiden England“ приключи на 5 юли на фестивала Sonisphere в Небуърт, Англия, шоуто на „Iron Maiden“ ще е гледано от над два милиона екзалтирани фенове по целия свят. Това ще е поредното доказателство, че групата няма намерение да забавя темпото или да изгуби огромната страст, заради която е на върха на метъл музиката вече над три десетилетия.


◊ ОЩЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Ограничени количества билети за концерта на „Iron Maiden“ на цени от 60 до 140 лева все още могат да бъдат закупени от всички каси на „Тикетпро“ в страната.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
08.05.2014 г. 12:44
Посетено:
2019
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19119-shvedska-hevi-metal-grupa-shte-podgryava-kontserta-na-iron-maiden-v-sofiya